Vraag vanuit de arbeidsmarkt zorgt voor aanbod Leven Lang Ontwikkelen bij De Rooi Pannen

De veranderende arbeidsmarkt vraagt om flexibiliteit en voortdurende ontwikkeling. Met het Leven Lang Ontwikkelen-aanbod speelt De Rooi Pannen in op de behoeften van zowel bedrijven als particulieren. In gesprek met Marie-Chantal van Bragt, Programmamanager Leven Lang Ontwikkelen & Alumni, krijgen we inzicht in hoe De Rooi Pannen deze aansluiting met de arbeidsmarkt bereikt.

Veranderingen in de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Steeds meer jongeren kiezen ervoor om als zelfstandig ondernemer te werken. De Rooi Pannen herkent deze ontwikkeling en speelt erop in door begeleiding te bieden aan deze jonge ondernemers. Marie-Chantal legt uit: “Deze jongeren hebben expertise in hun vakgebied, maar willen graag ondersteuning bij het ondernemen. Dat is echter niet de enige doelgroep die we bedienen. We zien dat werkgeluk steeds belangrijker wordt in de arbeidsmarkt, en we streven ernaar om de behoeften van bedrijven te begrijpen en ons aanbod hierop af te stemmen.”

Écht leren bij De Rooi Pannen

Marie-Chantal benadrukt het belang van praktijkgericht onderwijs. Gedurende haar 16 jaar bij De Rooi Pannen heeft ze diverse initiatieven opgezet om studenten in contact te brengen met het bedrijfsleven. Ze gelooft erin dat studenten het beste leren door ze uit de schoolbanken te halen en aan het werk te zetten in het bedrijfsleven. Door het Leven Lang Ontwikkelen-aanbod geeft De Rooi Pannen ook weer wat terug aan het werkveld. De expertise die aanwezig is bij De Rooi Pannen wordt niet alleen ingezet om scholieren en studenten op te leiden, maar ook om het bedrijfsleven te ondersteunen. Marie-Chantal legt uit: “We kijken naar de behoeften van bedrijven en gebruiken onze expertise om aan die behoeften te voldoen. Zo ontstaan onze cursussen en opleidingen, maar ook maatwerktrajecten voor grote bedrijven.”

Van betekenis voor het werkveld

De pijlers van De Rooi Pannen, zoals kleinschaligheid, praktijkgerichtheid en ondernemerschap, passen perfect bij deze aanpak. Studenten bij De Rooi Pannen worden actief betrokken in de praktijk en krijgen persoonlijke aandacht in een stimulerende omgeving. Deze aanpak wordt nu uitgebreid naar professionals via het Leven Lang Ontwikkelen-aanbod. Hiermee worden waardevolle banden tussen onderwijs en bedrijfsleven gesmeed.

Aanbod Leven Lang Ontwikkelen

Hoewel het Leven Lang Ontwikkelen-aanbod bij De Rooi Pannen nog in ontwikkeling is, kunnen zowel vakopleidingen als ondernemerscursussen worden gevolgd. Een concreet voorbeeld is een oud-student die via het oud-studentennetwerk verbonden is gebleven met De Rooi Pannen. Hij runt nu een eigen restaurant en maakt gebruik van het Leven Lang Ontwikkelen-aanbod. Hij volgt de opleiding Leermeester om studenten in zijn restaurant op te leiden. Zijn medewerkers volgen een wijncursus. Een andere deelnemer van het Leven Lang Ontwikkelen-aanbod is een zelfstandige ondernemer die bijgeschoold wordt in sales. Dit toont aan dat De Rooi Pannen niet alleen uitblinkt in vakopleidingen, maar ook in algemene ondernemersvaardigheden zoals sales en marketing. Marie-Chantal concludeert: “Met al onze expertise willen wij hét kenniscentrum van Zuid-Nederland worden.”

Samenwerken?

Wil je meer weten over het Leven Lang Ontwikkelen-aanbod van De Rooi Pannen of ben je benieuwd naar wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Programmamanager Marie-Chantal via m.v.bragt@derooipannen.nl. De Rooi Pannen staat klaar om de brug te slaan tussen onderwijs en de veranderende arbeidsmarkt.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten