Waarom vergaderen op locatie leuker en vruchtbaarder is

Sinds de coronacrisis gebeurt er nog meer digitaal. Hybride werken is niet langer alleen weggelegd voor een enkeling, maar wordt door bijna ieder bedrijf gedaan. Dat heeft zeker voordelen, zoals een betere balans tussen werk en privé en lagere kosten voor bedrijven, maar er zijn zeker ook nadelen. De dynamiek van het team kan minder worden, wat niet goed is voor de productiviteit. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als fysiek vergaderen. In dit artikel staan de voornaamste voordelen hiervan.

Andere locatie werkt inspirerend

Wanneer ontstaan de beste ideeën? Dat is natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde, maar de meerderheid zal erkennen dat een externe vergaderlocatie voor een hoop nieuwe inzichten zorgt. Vergaderen terwijl iedereen thuis zit, werkt lang niet altijd. En op kantoor zit je in de bekende omgeving. Onthoud dat er op veel locaties perfect kan worden vergaderd of een evenement kan worden georganiseerd. Stel, je wilt een congres organiseren in Utrecht, dan heb je een mooi aanbod om uit te kiezen.

Combineer het met een uitje

Een vergadering of evenement op locatie is uitermate geschikt om te combineren met een leuk uitje. Neem Utrecht uit het vorige voorbeeld. In de stad kun je van alles doen, van een hapje eten tot met zijn allen naar het theater. Voor het teamgevoel is het alleen maar goed om de vergadering nog wat te rekken.

Makkelijker om knopen door te hakken

Tijdens een brainstorm komt het ene na het andere goede idee voorbij. Dat is uiteraard prima. Maar er komt een moment waarop er een knoop moet worden doorgehakt. En dat is niet altijd even makkelijk. Door met zijn allen op locatie te zitten, wordt dit makkelijker. Dat komt omdat je met zijn allen bij elkaar zit. Je motiveert meteen je keuze en maakt die keuze waarschijnlijk met het team. Digitaal mis je de onderlinge mimiek en is het moeilijk om de sfeer van de vergadering te proeven. Je waardeert de mening en keuzes van anderen sneller als je bij elkaar bent.

Externe locatie motiveert

Eerlijk is eerlijk, niet iedereen heeft evenveel zin in een vergadering. Thuis is er een kans op afleiding. En het kantoor is de plek waar jullie al hele dagen zijn. Nee, dan een externe locatie. Jullie zijn even uit de vertrouwde omgeving. Door een goede plek uit te kiezen, komt iedereen enthousiast en gemotiveerd binnen. Het gevolg is dat collega’s terugkeren met een vat vol motivatie en ideeën.

Meer tijd voor de vergadering

In de vorige tip kon je al lezen dat er tal van afleidingen zijn. Thuis zijn die er in de vorm van een partner en/of gezin, het huishouden en hobby’s. Op kantoor kan er altijd iemand binnenstappen met een dringende vraag of kan een bepaalde situatie binnen het bedrijf om hulp vragen. Daar heb je op locatie allemaal geen last van. Zo blijft er volop tijd over voor het belangrijkste doel van deze dag: de vergadering.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten