Ammertech veerkrachtig in turbulente economie: ‘We bewegen mee met onze klanten’

HELMOND – In het huidige dynamische zakelijke landschap onderscheidt Ammertech zich door haar veerkrachtige benadering te midden van de economische uitdagingen van deze tijd. Externe factoren, zoals bijvoorbeeld: grondstoftekorten en fluctuerende energieprijzen drukken ook hun stempel op de machinebouw én daarmee op Ammertech – als leverancier van componenten voor lagertechniek en aandrijftechniek. Loes van Haasteren, B2B-marketeer bij Ammertech, benadrukt het belang van proactief anticiperen en jezelf aanpassen aan de behoeften van klanten: “We bewegen mee met de markt om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen blijven bedienen”

Ammertech, gespecialiseerd in de import van componenten op het gebied van lagertechniek en aandrijftechniek, levert hoogwaardige OEM-producten aan machinebouwers. In het afgelopen jaar, met een economie die fluctueerde, bleef Ammertech flexibel inspelen op veranderingen. Van Haasteren legt uit: “Factoren zoals politieke spanningen en prijsstijgingen raken zowel onze klanten als ons. Daarom breiden we o.a. ons assortiment uit en investeren we in een uitgebreide webshop, momenteel in ontwikkeling, om onze klanten optimaal te bedienen.”

MRO-klanten

Een opvallende uitbreiding van het assortiment omvat nu elektromotoren en tandwielkasten van het gerenommerde merk Rossi, evenals lineaire componenten afkomstig van het merk Samick. Ammertech beweegt mee met de e-Commerce wereld door de ontwikkeling van een uitgebreide webshop, om haar klanten nog beter te kunnen bedienen, waaronder een belangrijke groep van  MRO-klanten (Maintenance, Repair en Operations).

Persoonlijke benadering

Loes van Haasteren, als B2B-marketeer en medewerker, benadrukt tevens het belang van persoonlijk contact en flexibiliteit: “Onze sales engineers bieden niet alleen technische kennis maar adviseren ook gericht bij de keuze van producttypes. Dat persoonlijke contact, het kunnen bieden van technische expertise en de flexibiliteit, onderscheiden ons van collega’s.”

Internationaal netwerk

De uitdagingen omtrent logistieke omstandigheden bemoeilijken soms de import van componenten, maar door het brede internationale netwerk en sterke overzeese contacten slaagt Ammertech erin haar klanten goed te kunnen beleveren. “Levertijden zijn soms langer, maar in overleg met klanten vinden we altijd een oplossing,” voegt Van Haasteren toe.

Anticiperen

Van Haasteren maakt duidelijk dat Ammertech de markt continu volgt. Het bedrijf positioneert zich als een toonaangevende leverancier en belangrijke speler op het gebied van componenten in de lager- en aandrijftechniek binnen de Benelux. Door continu uit te breiden, te anticiperen en extra stappen te zetten voor klanten, blijft Ammertech een betrouwbare toeleverancier voor haar diverse klantenkring.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten