Deze financiële tips gaan jouw bedrijf helpen

De financiële situatie van je bedrijf is iets waar je vrijwel dagelijks mee bezig bent. Dat is inherent aan het ondernemen. Periodes waarin het goed gaat, worden afgewisseld door fases waarin het even wat minder lekker loopt. Flink wat ondernemers vinden het dan ook lastig om grote investeringen te doen. Je weet immers niet hoe de komende periode eruit gaat zien. Toch is het niet handig om helemaal niet te investeren. De tips uit dit artikel gaan je helpen om te blijven investeren en groeien.

Goede ICT leasen

Als bedrijf kun je niet zonder goede ICT hardware. Een nadeel van dit bedrijfsmiddel is dat het nogal onderhevig is aan vernieuwing. Het gebeurt niet zelden dat jij net een investering hebt gedaan en de volgende update er alweer is. Om constant mee te gaan met de vernieuwingen, moet je blijven investeren. Lease is op dat vlak een stuk goedkoper. Dat kan prima met ICT, bijvoorbeeld door bedrijven zoals Leasemasters. Een voorbeeld is dat je in één keer alle laptops vervangt of een kostbare upgrade van de serveromgeving doet.

Machines leasen in plaats van kopen

Nog een optie op het gebied van lease. Ondernemers die met machines werken, krijgen soms hoofdpijn van de prijskaartjes. Je kunt de pijn van de investering verlichten met machine lease. Samen met een specialist bepaal je wat de beste optie voor jouw bedrijf is. In de meeste gevallen kun je een machine voor een periode van 5 tot 7 jaar leasen.

Time de inleg voor je pensioen

Natuurlijk is het slim om ieder jaar een bedrag in te leggen voor je pensioen. Alleen bestaat er ook zoiets als een slimme timing. Je kunt ervoor kiezen om iedere maand een vast bedrag in te leggen. Daar is niks mis mee, alleen leg je op die manier wel een financiële druk op je schouders. Het is dan ook een betere optie om aan het einde van het jaar geld op je pensioenrekening te storten. Hiermee profiteer je van dezelfde belastingvoordelen, maar zit je niet aan de maandelijkse lasten vast.

Een broodfonds

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is nog niet verplicht. Voor veel ondernemers is dat niet erg, omdat deze verzekeringen erg duur zijn. Toch zijn ze er niet voor niks. Als je er maandenlang uit ligt, heb je spijt dat je niet verzekerd bent. Een broodfonds is vaak een goedkoper alternatief. Hierin zitten meerdere ondernemers, die iedere maand een vast bedrag inleggen. Wanneer een van de deelnemers aan het fonds langdurig ziek is, krijgt deze persoon uitkering uit het gespaarde geld.

Een financieel adviseur

Een beetje hulp kan je goed gebruiken. Een financieel adviseur is dan ook een absolute aanrader. Deze personen kijken niet alleen naar je financiële huishouding, maar staan je ook bij met raad en daad. Bijvoorbeeld wanneer je een investering wilt doen. Als je zelf twijfelt over de haalbaarheid, is een financieel adviseur de juiste persoon om mee te overleggen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten