NIKTA: Uw partner in het VCA en EHBO onderwijs

NIKTA is uw Partner in het VCA en EHBO onderwijs. Wat is ons onderscheidend vermogen? Wij staan voor kwaliteit, leveren graag maatwerk en hechten veel waarde aan het persoonlijke contact met onze klanten.

VCA/VCU

Als erkend examenbureau heeft NIKTA zo’n 20 locaties in Nederland waar wij onze ‘’open inschrijvingen’’ verzorgen. Op onze website is het overzicht te vinden met de locaties en data waarin u gemakkelijk een examen inplant op een datum wat voor uitkomt op een locatie bij u in de buurt.
Verder wordt er graag gekeken naar maatwerk oplossingen, één van deze oplossingen zijn onze in-company examens. Het VCA examen kan dan worden afgenomen op een door uw eigen gekozen locatie op een datum en tijdstip die u wenst. De opdrachtgever voorziet in een geschikte examenlocatie en wij verzorgen de rest.

Om de studenten optimaal voor te kunnen bereiden op het examen hebben we een mooi assortiment aan lesboeken voor het Basisveiligheid VCA, VOL-VCA en VIL-VCU in diverse talen. Liever digitaal aan de slag? Naast onze lesboeken bieden wij ook E-learnings aan waarmee er doormiddel van diverse modules de theorie doorlopen wordt en de cursist tussentijds getoetst wordt met oefenvragen.

NIKTA

Persoonscertificatie

NIKTA is een van de grootste certificatie-instellingen die persoonscertificaten BHV en Acute Zorg (eerste hulp) uitgeeft volgens de internationale standaard NEN-EN-ISO/IEC 17024. Ruim 600 opleiders zijn door NIKTA erkend als examenbureau voor Acute Zorg, BHV en andere veiligheid gerelateerde taakgebieden.

IKK

De Wet Innovatie van Kwaliteit Kinderopvang (IKK) is vanaf 2018 van kracht. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hieraan een aantal erkende instanties gekoppeld die bevoegd zijn om certificaten uit te geven. NIKTA is een van deze instanties. Ons ‘’Acute zorg bij kinderen’’ is een IKK erkend certificaat. Verder hebben wij als NIKTA al jaren een apart BHV-schema voor de kinderopvang (BHV, Module Kind en Omgeving). Door middel van deze opleiding voldoen de cursisten dus in één keer aan de eisen van de Arbowet (BHV) én de Wet kinderopvang (Akkoord IKK).

NRZ

Niet alleen de certificaten ten behoeve van IKK zijn erkend. NIKTA heeft ook in de zwembadbranche een geaccepteerd certificaat. Binnen CAO Zwembaden is er opgenomen dat zwemonderwijzers moeten beschikken over een EHBO diploma. Met het certificaat ‘’Acute Zorgverlener’’ kan een student toegang krijgen tot het afsluitende examen van de beroepsopleiding ‘’Allround Zwembadmedewerker’’.

Verder hebben we onze eigen E-learnings  die vaak worden ingezet door scholen om het schriftelijke examen te vervangen. Voordeel hiervan is dat de studenten zich thuis theoretisch goed kunnen voorbereiden en er op de cursusdag(en) volop gefocust kan worden op de praktijk. Tevens biedt NIKTA naast de reguliere certificatieregelingen diverse instructeursroutes aan. Dit maakt het eenvoudig om uw docenten als instructeur op te leiden en vervolgens uw verdere certificeringen via NIKTA te laten verlopen. Andere interessante regelingen zijn Acute zorg, sport en bewegen en onze Ilent erkende regeling “Acute Zorg aan boord’’.

Meer informatie hierover en benieuwd  welke certificatieregelingen wij allemaal nog meer hebben? Kijk snel op onze website.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten