Wijzig je omslagfoto
De Rooi Pannen
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

De Rooi Pannen
Onderwijs
Bedrijfsafbeelding 1
Bedrijfsafbeelding 2

ZO ECHT KAN LEREN ZIJN

De Rooi Pannen is een scholengemeenschap met vmbo- en mbo-opleidingen op het gebied van handel & ondernemen, horeca, toerisme & recreatie, vormgeving en marketing & evenementen. De school heeft vestigingen in Tilburg, Eindhoven en Breda. Een belangrijk onderscheidend vermogen van De Rooi Pannen is het ‘echte’ in het onderwijs. Vandaar ook onze belofte ‘Zo echt kan leren zijn’.

In onze eigen restaurants, hotels, marketingbureaus, ons eigen designbedrijf en ons eigen winkelcentrum doen onze studenten ervaring op in het werkveld. Bedrijven kunnen opdrachten op het gebied van marketing, communicatie en evenementen door studenten laten uitvoeren bij kantoortuinen in Tilburg en Eindhoven. Op de horeca-afdelingen in zowel Tilburg, Eindhoven als Breda kunnen bedrijven vergaderzalen huren. De studenten zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is. Onze studenten kunnen zo leren van het contact met echte gasten en klanten met hun specifieke wensen.

Al het bovenstaande gebeurt binnen de veilige leeromgeving van onze school, met docenten en begeleiders met adequate kennis van zaken.

Pijlers

Het onderwijs van De Rooi Pannen is behalve praktijkgericht gebaseerd op twee andere pijlers: kleinschalige opzet en ondernemende studenten.

Kleinschalige opzet

Iedere afdeling heeft een eigen gebouw met eigen personeel, waardoor studenten zich snel bij ons thuis voelen. Respect en aandacht voor elkaar vinden wij erg belangrijk.

Ondernemende studenten

Een juiste beroepshouding en op een goede manier met mensen omgaan is onmisbaar voor een succesvolle carrière. Voor de beroepen waarvoor wij opleiden, is vaak behoefte aan mensen die initiatief durven nemen en creatief en vernieuwend denken. Wij zorgen ervoor dat onze studenten zich ontwikkelen op deze vlakken.

Bedrijfsleven

De Rooi Pannen hecht veel waarde aan goede contacten met het bedrijfsleven. Behalve stages bij gerenommeerde bedrijven in binnen- en buitenland komen onze studenten in contact met het werkveld via gastlessen en bedrijfsbezoeken.

Aansluiting op de arbeidsmarkt

Vanwege onze intensieve contacten met het bedrijfsleven en onze focus op het echte in het leren, bereiden we onze studenten optimaal voor op het toekomstig werkveld. De overgang van het onderwijs naar de arbeidsmarkt verloopt bij veel van onze studenten soepel en we merken dat onze studenten na het afronden van hun opleiding vaak erg gewild zijn bij bedrijven in de regio.  

Kijk voor meer informatie over ons op www.derooipannen.nl of volg ons op