Stroom, koeling, verwarming & Duurzaamheid – Aggreko

Duurzaamheid, een onderwerp dat ons bij Aggreko dagelijks bezig houdt. Als wereldwijd marktleider in tijdelijke energie en klimaatbeheersing hebben wij onze strategie volledig ingericht om in 2030 klimaatneutraal te zijn op zowel Scope 1 als Scope 2 en tegen 2050 geldt dit voor de gehele business.

Ook zet Aggreko zich in om schonere technologieën en brandstoffen aan te bieden om klanten te ondersteunen bij de energietransitie. Met behulp van flexibele en concurrerende energie oplossingen ondersteunen we klanten doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te behalen. Alle stappen en innovaties die we bij Aggreko zetten, zijn volledig in lijn met onze strategie.

Agrekko

Nu de druk voor velen groter wordt om uitstoot te verminderen, zetten wij ons in om onze klanten te ondersteunen en emissies te reduceren terwijl we garanderen dat de betrouwbaarheid hoog blijft. Voor elke klant is het vraagstuk anders, waardoor voor elke aanvraag een op maat gemaakte oplossing uitgewerkt wordt. Om in te kunnen spelen op de verschillende vraagstukken, innoveren wij continu. Zo hebben wij in 2021 een nieuwe vloot aan batterijopslagsystemen gelanceerd, welke met name voor de bouw en evenementen uiterst geschikt zijn. In combinatie met Aggreko’s thermische- of duurzame systemen kunnen hybride oplossingen gecreëerd worden, waardoor de draaiuren van de generator, brandstofverbruik, emissies en geluid significant gereduceerd worden (tot wel 90%).

Daarnaast, zijn alternatieve brandstoffen als HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) eenAggreko uitstekend alternatief voor al onze diesel aangedreven apparatuur en kan dit de uitstoot aanzienlijk verlagen. Na jaren van investering voor de meest flexibele vloot, is de overstap van diesel naar HVO probleemloos en vereist het geen aanpassingen aan de bestaande apparatuur/vloot van Aggreko – een super eenvoudige overstap met direct resultaat.

Volledig in lijn met duurzaamheid en de laatste trends, zijn onze investeringen in de waterstoftechnologie. Onze pilot met een met een waterstof generator in Moerdijk is afgelopen jaar succesvol afgerond. Vanaf heden zijn dan ook waterstof units beschikbaar om te testen en demonstreren op locaties van de klant. De hydrogen generator kan worden geïntegreerd met batterijopslag om een 45 kVA hybride oplossing te creëren. Emissievrije, mobiele stroom wordt zo steeds toegankelijker.

Batteries

Naast bovenstaande duurzame ontwikkelingen en innovaties, is er een verscheidenheid aan andere oplossingen zoals Stage V generatoren, gas generatoren, hybride systemen, adiabatische chillers, geluid reducerende oplossingen en ga zo maar door. Bent u als bedrijf genoodzaakt uw uitstoot te verlagen of wilt u uw steentje bijdragen – maar heeft u tegelijkertijd wél de stroom, verwarming of koeling nodig om operationeel te blijven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via deze link en wij werken graag een op maat gemaakte oplossing voor u uit.

Wilt u deel uitmaken van onze klimaat neutrale ambities, kijk dan hier voor onze vacatures!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Aggreko
Aggrekohttps://www.aggreko.com/nl-nl
Energieoplossing voor stroom en klimaatbeheersing

Meer berichten