BCK Holland adviseert over verduurzaming van transportsystemen

Producent van bandtransporteurs BCK Holland gaat met de tijd mee: het bedrijf wil klanten duurzame oplossingen bieden die de Total Cost of Ownership van een product omlaag brengen. “De aanschafprijs van een bandtransporteur blijft relevant, maar we zien de duurzaamheid van een product in het algemeen steeds belangrijker worden.”

Als sales engineer bij BCK Holland kijkt Wouter Hoogstraten samen met klanten naar de beste oplossing voor een transportsysteem. In de markt merkt hij dat de Total Cost of Ownership (TCO) en de duurzaamheid van een product steeds belangrijker worden. Op die ontwikkeling speelt het bedrijf nu alvast in, zodat het klanten goed kan informeren. “Wij adviseren met de kennis die we nu al over dit onderwerp in huis hebben.”

Keuze van onderdelen

Hoogstraten: “Door goed naar de TCO te kijken, kom je tot keuzes die automatisch zorgen voor een duurzamer product. Bij de keuze voor een nieuw transportsysteem schetsen we de mogelijkheden. Door samen met de klant de juiste keuze te maken in mogelijkheden, verleng je de levensduur en is er minder onderhoud nodig.”

In gesprek met leveranciers

Duurzaamheid is ook een onderwerp van gesprek in het contact met leveranciers. Chiorino bijvoorbeeld, levert bandmateriaal aan BCK Holland. 95 procent van de energie die de fabriek van bandmaterialen verbruikt, is groene energie. Het EMAS-certificaat waarover Chiorino beschikt, laat zien dat het bedrijf continu bezig is met het verbeteren van de milieuprestaties. Er worden ook onderwerpen besproken zoals een lage wrijvingscoëfficiënt, wat tevens zorgt voor een laag geluidsniveau. Of een lage bandspanning, dat weer leidt tot een laag energieverbruik. Dat kan BCK Holland waarderen in deze leverancier. “We willen met meer leveranciers in gesprek over verduurzaming.” Met de selectie van leveranciers houdt BCK Holland rekening met de afstand van de leverancier naar BCK om de belasting op het milieu te beperken.

Recyclen

In de werkplaats in Waalwijk worden reststukken profiel als tussenligger in een transportband gebruikt, wat leidt tot minder afval. Een win-win situatie, want het hulpstuk dat anders in de afvalbak belandt, maakt het bandframe nog sterker. Metalen reststukken en spanen worden gescheiden en gerecycled. Dozen, vulmateriaal en pallets van leveranciers krijgen bij BCK Holland een tweede leven, want ze worden allemaal opnieuw gebruikt.

Elektrisch vervoer

De verduurzaming reikt nog verder: Op het terrein aan de Spuiweg in Waalwijk staan nu twee laadpalen voor elektrisch aangedreven vervoer. Daar komen er in de toekomst meer bij. Werknemers en klanten maken nu al dankbaar gebruik van de oplaadpunten.

Totaalplaatje

BCK Holland blijft met klanten meedenken over verduurzaming. “We zijn altijd een club geweest die meedenkt met de klant. Het onderwerp verduurzaming neemt daarbij een steeds belangrijkere plek in. Samen met de klant vullen we het totaalplaatje in.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

GERELATEERD

Artikel gaat over

BCK HOLLAND B.V.
BCK HOLLAND B.V.http://www.bckholland.com
Wij kunnen u helpen met de productie en levering van interne transportsystemen met een goede kwaliteit waarbij BCK Holland B.V. door onze deskundigheid, flexibiliteit en het aangaan van langdurige samenwerkingen dé betrouwbare partner is.

Meer berichten