WerkTalent nu ook in Waalwijk actief als arbeidsbemiddelaar

We hebben momenteel te maken met een extreem krappe arbeidsmarkt. Er staan zelfs meer vacatures open dan dat er werkzoekenden zijn. Dat hebben we in Nederland nog nooit gezien. De vergrijzing speelt hierin een grote rol. Het werkende deel van de bevolking wordt steeds kleiner. Er betreden echter niet even zoveel jonge werknemers de arbeidsmarkt, waardoor personeelstekorten oplopen.

Het vinden van geschikte kandidaten voor een vacature wordt steeds moeilijker. Sollicitatieprocedures kosten bedrijven veel tijd en moeite, meer dan voorheen. “Des te belangrijker om samen te werken”, vindt Jason Kuklewski, Business Partner van de nieuwe vestiging van WerkTalent die per 3 januari 2022 haar deuren opende in Waalwijk.

Faciliteren in opleidingen

De term ‘uitzendbureau’ vindt Jason maar niks. “We zijn veel meer dan dat. Ik zou het liever arbeidsbemiddelaar of adviseur noemen. We kijken niet alleen naar hoe we vacatures kunnen invullen, maar ook naar de zorgen die een ondernemer heeft. Sommigen hebben een chronisch tekort aan personeel, anderen worstelen met het niveau of de vaardigheden van medewerkers op bepaalde functies. In dat laatste geval denken we mee in opleidingen en faciliteren we dit ook. We hebben verschillende opleidingstrajecten lopen voor operators, chauffeurs, monteurs, etc. Daarmee creëren we tevens nieuwe kandidaten voor nieuwe branches.” WerkTalent brengt de kandidaten in contact met de opleider en regelt het administratieve gedeelte. Bedrijven worden hiermee ontzorgt en hoeven het risico niet te dragen. “De kandidaten tekenen een scholingsbeding bij WerkTalent en wij detacheren ze vervolgens bij een bedrijf. Dit is zowel fijn voor de kandidaat als voor de werkgever.”

20 jaar ervaring

WerkTalent bestaat al 20 jaar en is gespecialiseerd in vacatures voor logistiek, techniek, industrie/productie en kantoor. Aan de Grotestraat in Waalwijk is nu de 18e vestiging geopend, de 7e in Noord-Brabant. “We hebben een groot netwerk en een grote database en kunnen vanuit Waalwijk dus eenvoudig kandidaten plaatsen bij bedrijven in de omliggende gemeenten. Daarmee is de vestiging in Waalwijk een waardevolle toevoeging voor de regio.”

Latent werkzoekenden en Headhunting

Jason en zijn collega Danni, intercedent, zitten sinds corona meer aan de telefoon dan dat ze lief is. Ze bezoeken liever bedrijven. “Het is niet ideaal, maar het geeft ook ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. We richten ons momenteel veel meer op het headhunten en we proberen in contact te komen met latent werkzoekenden. Daarnaast gaan we graag een uitdaging aan. De moeilijkere trajecten zijn namelijk het leukst. Als je vanuit een ogenschijnlijk onmogelijk uitgangspunt iemand toch kunt plaatsen, dan geeft dat veel voldoening. Als die kandidaat dan een vast contract krijgt en je hem of haar jaren later nog steeds bij dat bedrijf rond ziet lopen, dan heb ik mijn werk goed gedaan”, aldus Jason.

Werktalent

Meer informatie?

Ben je op zoek naar personeel? Heb je een lastige casus? Of wil je sparren over de Mogelijkheden van WerkTalent. Jason en Danni zitten in Waalwijk voor je klaar. Bel naar 088-9988723 of stuur een mail naar waalwijk@werktalent.com.

 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten