Schelde Exotech – een belangrijke speler in de (Zeeuwse) energietransitie

Schelde Exotech vond in samenwerking met Impuls Zeeland de ideale vestigingslocatie in Zeeland. Daarnaast ondersteunden wij ze in het vergunningenproces. Zo kan het bedrijf doen waar zij het beste in is: ontwerpen, fabriceren en installeren van hoogwaardige apparatuur voor de procesindustrie. Het bedrijf levert onder andere onderdelen voor de nucleaire, petrochemische en hernieuwbare energie-industrie. Zo draagt het bij aan de energietransitie.

“De bereikbaarheid is voor ons heel belangrijk. Veel van onze producten gaan weg via de havens van Antwerpen en Rotterdam.”

Het vinden van een vestigingslocatie

De belangrijkste uitdaging voor Schelde Exotech was het vinden van de juiste vestigingslocatie voor hun groeiende bedrijf. “Er is even gedacht om ons te verplaatsen naar Noord-Brabant, maar gelukkig konden we hier een hele goede plek vinden. De bereikbaarheid is voor ons heel belangrijk, niet alleen de centrale ligging voor de mensen die hier werken, maar ook omdat veel van onze producten gaan weg via de havens van Antwerpen en Rotterdam” vertelt Jos Mols, directeur van Schelde Exotech.

Hoe Impuls Zeeland geholpen heeft

“Toen Impuls Zeeland in 2018 in contact kwam met Schelde Exotech speelde er al ideeën rondom een verhuizing. Wij hebben daarom verschillende locaties in Zeeland inzichtelijk gemaakt om te kijken waar ze zich zouden kunnen vestigen. We hebben daarnaast gekeken met welke relevante partijen we ze in contact konden brengen gedurende dit proces. Op de achtergrond hebben we meegekeken in het vergunningenproces, of dat allemaal vlot en soepel verliep”, aldus Albert Meiresonne van Impuls Zeeland.

Schelde Exotech helpt de energietransitie versnellen

Schelde Exotech is in 1998 opgericht uit een samenvoeging van Schelde MT products, Schelde AKF en Schelde Ketelbouw, en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt. Door hun expertise in een niche-markt helpt Schelde Exotech de energietransitie te versnellen en is het een waardevolle partij in het havengebied.

Impuls Zeeland blijft nauw samenwerken met Schelde Exotech om hun verdere groei en ontwikkeling te ondersteunen!

Hiermee kunnen we je helpen

Maak net als Schelde Exotech gebruik van onze uitgebreide dienstverlening bij vestigen of uitbreiden van jouw bedrijf in Zeeland.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten