Eerste hulp bij stormschade

Dat wij in Nederland in een gematigd klimaat leven? We kunnen inmiddels toch wel concluderen dat dat niet het geval is. Van hittegolven in juni tot enorme kou in februari, alles komt voorbij. En dan hebben we het nog niet over de stormen die af en toe overwaaien. Stormen die daadwerkelijk voor schade kunnen zorgen, zoals we nog hebben gezien op 5 juli 2023. Niet alleen aan huizen en mensen, maar ook aan bedrijfspanden. Of wellicht misschien júist wel aan bedrijfspanden. Wat je moet doen als bedrijf wanneer je de storm aan ziet komen? Lees snel verder.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook zeker bij stormschade. Het is dan ook beter om niet af te wachten tot de storm zich daadwerkelijk aandient, maar in een eerder stadium al eens een veiligheidsexpert van bijvoorbeeld G4S Safety Solutions in te schakelen. Deze kan jou wijzen op de zwakke plekken binnen jouw bedrijf zodat jij tijdig maatregelen kan treffen. Doe dit niet pas wanneer de weerman code rood aankondigt, dan ben je eigenlijk al te laat. Je kunt dan natuurlijk nog wel actie ondernemen door alle losse zaken zoals vlaggen en stoelen naar binnen te halen. Maar een goede jongen en meid, zijn op een flinke storm voorbereid. Oók in Nederland!

De schade in kaart

Wanneer de storm eenmaal is overgewaaid komt het moment om de balans op te maken; hoe groot is de schade daadwerkelijk? Dit is soms lastig in te schatten, zeker bij een groot bedrijfspand. Het is dan niet veilig om zelf het dak op te gaan en te kijken hoeveel dakplaten missen. Huur hier een expert voor in, om bijvoorbeeld met een drone inspectie helder te krijgen voor de verzekering wat de daadwerkelijke schade is. Verzekeraars vinden dit ontzettend fijn aangezien ze dan een betrouwbaar en eerlijk beeld hebben, iets wat jezelf uiteindelijk ontzettend ten goede komt want dit zal de schadeafhandeling zeer ten goede komen. Vergeet ook niet de verzekeraar te laat te betrekken, doe dit zo snel mogelijk zodat zij zich vanaf moment één betrokken voelen.

Kortom, de schade van een storm kan zeer omvangrijk zijn. Zorg er dan ook voor dat je niet kwetsbaar bent door je goed voor te bereiden. Bij deze voorbereiding hoort ook een goede verzekering afsluiten met de juiste dekking. Ondanks de juiste voorbereiding, toch nog schade opgelopen? Dan is het aan te raden om de schade heel goed in kaart te brengen. Aan de hand daarvan kun jij een objectief beeld geven aan de verzekeraar wat de afhandeling ten goede gaat komen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten