Provide Metaaltechniek klaar voor de toekomst met nieuwe generatie aan boord

BUDEL – Provide Metaaltechniek is ruim negentien jaar bekend als gespecialiseerd onderhouds- en metaalbedrijf voor de voedingsindustrie. En het Budelse bedrijf zit in de lift. Oprichter Leon Linders heeft daarom een vakkundige compagnon aan boord gehaald: Ron van Mierlo. Deze stap markeert het volgende hoofdstuk voor Provide Metaaltechniek, nu een nieuwe generatie toetreedt tot het bedrijf. Leon is de vijftig gepasseerd, terwijl Ron eind twintig is. In hun nieuwe samenwerking is Ron verantwoordelijk voor de binnendienst en Leon voor de buitendienst.

De nieuwe compagnon is voor Leon Linders zeker geen onbekende. “Ik had Ron eerder ingehuurd voor laswerkzaamheden”, zegt Leon. “We werkten perfect samen, want Ron begrijpt hoe lassen werkt.” Provide heeft plannen om uit te breiden. “Ik heb iemand nodig om me te helpen met het werk”, legt Leon Linders uit. “Met Ron heb ik de juiste partner gevonden en samen kunnen we het bedrijf aanzienlijk laten groeien.”

Maatwerk

Provide Metaaltechniek levert niet alleen las- en metaalwerk, maar neemt ook onderhoudstaken over voor klanten in de voedingsindustrie, zoals de frisdrankindustrie, bierbrouwerijen en vleesverwerking. “Het gaat om het aanpassen en modificeren van machines”, legt Ron van Mierlo uit. “Het is altijd maatwerk want elke machine is weer anders.” De komende tijd wil Provide de laswerkzaamheden verder uitbreiden. Er zijn niet veel metaalverwerkers in de regio die zich zo sterk hebben gespecialiseerd in de voedingsindustrie als Provide Metaaltechniek. “Dat is echt onze kracht”, zegt Van Mierlo. “En onze klanten weten ons goed te vinden.”

Klein begonnen

Het bedrijf is klein begonnen. In 2004 startte Leon Linders voor een aantal uren per week als zzp’er, onder de naam Linders Metaal & Techniek. Daarnaast behield Linders zijn vaste baan als onderhoudstechnicus in de voedingsmiddelenindustrie. Werkend vanuit een kleine werkplaats achter zijn huis, bood hij laswerk aan zowel particuliere klanten als bedrijven die behoefte hadden aan maatwerkoplossingen.

Gestage groei

Dankzij mond-tot-mondreclame kreeg Linders steeds meer werk, waardoor hij in 2016 besloot om fulltime als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Sindsdien is het bedrijf gestaag gegroeid; Leon heeft nu één vaste medewerker en werkt met ongeveer zeven inhuurkrachten. Sommigen verrichten productiewerk in de werkplaats, anderen werken op locatie bij klanten.

Werkplaats en kantoor

Het ‘schuurtje in de tuin’ heeft plaatsgemaakt voor het eigen pand van Provide Metaaltechniek in Budel, met een oppervlakte van ongeveer 400 m² – inclusief een grote werkplaats en kantoor. Onlangs heeft het bedrijf ook het pand van de buurman gekocht, waardoor het totale oppervlak in de toekomst uitbreidt naar 800 m2.

Provide Metaaltechniek

Bedrijfsnaam

In oktober 2021 is de bedrijfsnaam gewijzigd in Provide Metaaltechniek. “Het was tijd om de koppeling met mijn familienaam los te laten”, zegt de oprichter. Bovendien levert het bedrijf veel méér dan laswerk alleen. Zijn compagnon merkt daarbij op: “We kunnen vrijwel elke klus aan; zowel met staal, roestvast staal als aluminium.”

Dubbele kracht

De specialisatie in de voedingsindustrie heeft Provide Metaaltechniek geen windeieren gelegd: het bedrijf heeft in de regio én daarbuiten daarmee een unieke positie verworven. Klanten waarderen hun focus en weten het bedrijf goed te vinden. Met hun nieuwe pand zijn ze goed uitgerust om aan de groeiende vraag te voldoen. Met vertrouwen kijkt Provide Metaaltechniek naar de toekomst, klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan – met dubbele kracht!.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten