Wijzig je omslagfoto
Provide Metaaltechniek
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Provide Metaaltechniek
Bedrijven
Bedrijfsafbeelding 1
Bedrijfsafbeelding 2
Bedrijfsafbeelding 3

Provide Metaaltechniek voorziet klanten van maatwerk oplossingen

Geen half werk leveren, maar er vol voor gaan, net zolang totdat de klant tevreden is. Die werkwijze typeert ondernemer Leon Linders van Provide Metaaltechniek in Budel. Of zoals hij het zelf verwoordt: “Een klant moet het gevoel hebben: als ik Leon bel, dan wordt het opgelost.”

Hoe het begon…

In 2004 startte de toen 32-jarige Leon Linders, naast zijn vaste baan als onderhoudstechnicus in de voedingsmiddelenindustrie, zijn eigen lasbedrijfje: Linders Metaal & Techniek. In een werkplaats achter zijn woonhuis, verzorgde hij laswerk voor zowel particulieren als bedrijven, die behoefte hadden aan enkele stuks maatwerk. Leon wist zijn klanten naar volle tevredenheid te bedienen en door de mond-tot-mondreclame kreeg hij steeds meer werk. “Teveel om in de avonduren en de weekenden af te werken”, aldus Leon. Hij bouwde zijn vaste baan af en werkt vanaf 2016 fulltime als zelfstandig ondernemer.

Flinke groei

Inmiddels heeft Leon één werknemer in vaste dienst en een flexibele schil van zo’n zeven ZZP’ers. Een deel van hen verzorgt in de werkplaats het productiewerk. Anderen werken op locatie bij klanten. Het ‘schuurtje in de tuin’ maakte plaats voor een eigen bedrijfspand in Budel, van zo’n 400 m², met een grote werkplaats en kantoor. In oktober 2021 veranderde de bedrijfsnaam naar Provide Metaaltechniek. “Met deze naam geven we aan dat we op het gebied van metaaltechniek voorzien in de behoefte van onze klanten. Wat zij willen, proberen wij te maken. Zolang het maar van staal, RVS of aluminium is, lukt dat bijna altijd.”

Uiteenlopende klantenkring

Provide Metaaltechniek werkt voornamelijk voor klanten in twee sectoren: de voedingsmiddelenindustrie en de transporttechniek. “In de voedingsmiddelenindustrie richten we ons onder andere op machines waar blikjes of flesjes gevuld worden met diverse dranken. Wij verzorgen het onderhoud en doen ook regelmatig aanpassingen. Bijvoorbeeld omdat een bepaald proces sneller moet lopen. Of omdat de machine moet worden aangepast vanwege een nieuw soort blikje of andere afmetingen van de pallet waarop de lege blikjes worden aangevoerd. Ik ga dan bedenken hoe we die aanpassingen het beste kunnen maken en laat dat ontwerp omzetten naar een tekening. Vervolgens produceren wij de nieuwe onderdelen zelf in onze werkplaats en monteren en installeren het op de machine op locatie. En ik ben pas tevreden als het helemaal goed loopt!”

Op het gebied van transporttechniek produceert Provide Metaaltechniek stalen laadbakken voor vrachtwagens, helemaal op maat gemaakt en afgemonteerd op het chassis. “Het is een breed werkveld. Zo heb ik onlangs een heel klemsysteem bedacht voor een bedrijf dat trailers wil lassen met een lasrobot. Ze hadden daar flink in geïnvesteerd, maar het ontbrak nog aan een mal om de trailers in op te spannen. Dat vind ik dan echt leuk om te bedenken en te maken!”

Verdubbeling

Leon Linders heeft als ambitie om de komende jaren zijn bedrijf in capaciteit te verdubbelen. “Er is genoeg werk en er zijn genoeg leuke uitdagingen binnen ons vakgebied. Zoals oplossingen bedenken voor iets dat nog nooit eerder gedaan of gemaakt is.” Lachend voegt hij eraan toe: “We hebben het altijd zo druk dat we niet eens tijd hebben voor het opzetten van een eigen website.”