Croonwolter&dros combineert stabiel landelijk netwerk met persoonlijke regionale focus

De wereld verandert in een hoog tempo en de rol van technologie neemt exponentieel toe. Als technologisch dienstverlener speelt Croonwolter&dros in op deze ontwikkelingen. Met innovatieve en duurzame oplossingen helpt Croonwolter&dros klanten beter te presteren en een betere leefomgeving te bieden. ‘We combineren de kracht van onze landelijke kennisorganisatie met het maatwerk dat we regionaal leveren bij onze klanten. Het beste van twee werelden.’

Al meer dan 145 jaar is Croonwolter&dros aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen. De experts van Croonwolter&dros hebben de kennis, ervaring en het vakmanschap in huis om intelligente systemen en integrale, duurzame oplossingen te bedenken, ontwikkelen, implementeren, beheren en onderhouden.

Sterke regionale focus

‘Ondanks dat we een grote organisatie zijn, zijn we altijd dicht bij onze klant gebleven’, vertelt Patric Vranckx, Regiodirecteur Utiliteit Projecten. ‘We zijn een familiair en relatiegericht bedrijf, met een sterke regionale focus. We staan 24/7 klaar voor onze klanten in de zorg, het onderwijs, de vastgoedsector en – in de regio Zuidoost-Nederland een belangrijke doelgroep – de maakindustrie. Zij kloppen vooral bij ons aan met complexe uitdagingen, waarvoor innovatie in techniek en maatwerk vereist is’, vult collega Thijs Boonen, Regiodirecteur Maintenance, aan.

Elektrisch busstation

Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling van het eerste volledig elektrische busstation van Nederland, in Eindhoven. Croonwolter&dros tekende hiervoor, samen met enkele Brabantse partners. ‘Hiermee hebben we verduurzaming op gang gebracht binnen het openbaar vervoer’, vertelt Boonen. ‘En helemaal mooi: het concept is landelijk uitgerold: op Schiphol, in Den Haag, in Rotterdam en in de provincie Limburg’, vult Vranckx aan.

Opdrachtgevers helpen verduurzamen

Dat duurzaamheid sterk verweven zit in de dienstverlening van Croonwolter&dros, mag duidelijk zijn. Zo helpt Croonwolter&dros opdrachtgevers ook om hun gebouwen te verduurzamen. Boonen: ‘Er is steeds meer vraag naar gebouwen met duurzaamheidskeurmerken, zoals BREEAM of WELL. We helpen vastgoedeigenaren met het verbeteren van de energieprestatie van hun gebouwen. Omdat het moet vanuit wetgeving, maar ook omdat het met de huidige energieprijzen loont om sneller te investeren in energiebesparende maatregelen.

Informele en persoonlijke werksfeer

Het karakter van de organisatie beperkt zich niet tot het contact met klanten; ook intern heerst er een informele werksfeer. ‘We krijgen van collega’s te horen dat ze het waarderen dat iedereen altijd voor elkaar klaarstaat. Het voelt als een familiebedrijf’, vertelt Boonen. ‘En aan de andere kant vinden veel collega’s het ook fijn om onderdeel te zijn van een grote, stabiele organisatie, met veel mogelijkheden. Croonwolter&dros, onderdeel van TBI Holdings met als enige aandeelhouder Stichting TBI die haar middelen inzet voor maatschappelijke doeleinden; studiefonds voor de kinderen van onze collega’s, leerstoelen en bijdragen aan cultureel erfgoed.

Ruimte voor jong talent

Bij Croonwolter&dros is er ruimte voor jong talent dat zich wil ontwikkelen. Vranckx: ‘ Er zijn recent twee MBO-stagiairs en negen HBO-afstudeerders bij ons begonnen. We hebben in ons vakgebied te maken met een enorme vergrijzing, dus het is belangrijk om jonge professionals aan te trekken.’ Dat talent krijgt alle ruimte om te ontwikkelen. ‘In onze regio hebben we een jonge talentengroep, met collega’s die meedenken met verbetertrajecten voor onze eigen bedrijfsvoering én met uitdagingen voor onze opdrachtgevers. Hiermee willen we creativiteit en innovatie binnen onze organisatie meer aanjagen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten