Lamb Weston opent nieuw Innovation Center in Bergen op Zoom

De investering van het internationale aardappelverwerkende bedrijf in deze pilot-fabriek zal innovatie versnellen.

Lamb Weston EMEA opende op 8 juni 2023 haar nieuwe Innovation Center in Bergen op Zoom, in aanwezigheid van medewerkers, leveranciers en de burgemeester van Bergen op Zoom. Deze nieuwe faciliteit vergroot de mogelijkheden van het bedrijf om nieuwe producten en processen op kleine schaal te ontwikkelen en te testen, waardoor de innovatie van Lamb Weston wereldwijd wordt versneld.

Met een kleinschalige productielijn, of pilotlijn, biedt het nieuwe innovatiecentrum de mogelijkheid om productinnovaties te realiseren met verschillende aardappelrassen, snijtechnieken, productvormen en smaken. Daarnaast kan Lamb Weston EMEA duurzame productietechnieken testen die kunnen leiden tot minder gebruik van bijvoorbeeld energie en water.

Marc Schroeder, President International van Lamb Weston: “Dit Innovation Center stelt ons in staat om nog meer en betere initiatieven naar onze klanten en consumenten te brengen, door de beste, hoogwaardige product- en verwerkingsinnovatie waarmee we onze geliefde aardappelproducten aan nog meer mensen, op een duurzamere manier leveren.”

Frank Petter, burgemeester van Bergen op Zoom: “Dit Innovation Center staat in het centrum van een innovatieve hub met het DAB (Delta Agriculture Business) en agri/technische scholen. Dit bleek in het verleden al een perfecte voedingsbodem voor nieuwe ideeën en geeft ook verdere groeikansen in onze totale agri/food sector.”

____________

Over Lamb Weston  

Lamb Weston is een toonaangevende leverancier van diepgevroren aardappel-, zoete aardappelproducten, appetizers en groenteproducten aan restaurants en retailers over de hele wereld. Al meer dan 70 jaar speelt Lamb Weston een leidende rol in de industrie door innovatie, het introduceren van inventieve producten die  het gebruik en afhandeling voor haar klanten vereenvoudigen en producten lekkerder te maken voor hun consumenten. Van de velden waar Lamb Weston aardappelen worden geteeld tot proactieve klant relaties, Lamb Weston streeft altijd naar meer en neemt nooit genoegen met de status quo. Want als we naar een aardappel kijken, zien we mogelijkheden.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten