Lamb Weston / Meijer vergroot aandeel Rusland’s eerste grootschalige fritesfabriek

Lamb Weston / Meijer verwerft een meerderheidsbelang in haar joint venture met de Russische Belaya Dacha Group. De joint venture heeft een ambitieuze groeistrategie en is gestart met een studie naar verdere uitbreiding van de productiecapaciteit.

Lamb Weston / Meijer, een toonaangevend aardappelverwerkend bedrijf, versterkt met het verkrijgen van een meerderheidsaandeel in de bestaande joint venture haar positie op de markt voor diepgevroren aardappelproducten in Rusland. De joint venture is eigenaar van de grootste fritesfabriek van Rusland.

Peter van Wouwe, CFO Lamb Weston / Meijer: “In 2016 zijn we een joint venture gestart met de Belaya Dacha Group omdat beide partijen unieke kansen zagen in een snel groeiende Russische markt. Nu, na vier jaar, zijn we verheugd ons aandeel te vergroten en kijken we ernaar uit om onze Russische klanten en internationale key accounts te blijven ondersteunen bij het optimaliseren van hun eigen waardeketen en het laten groeien van hun activiteiten”.

Deze overeenkomst bouwt voort op de succesvolle samenwerking met Belaya Dacha Group die in 2016 van start ging. Destijds was het opstarten van een grootschalige productiefaciliteit – de eerste grote fritesfabriek in Rusland – een belangrijke prioriteit voor de joint venture-partner.

 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten