Simac wordt nieuwe hoofdsponsor van Holland Ladies Tour

De internationale etappekoers voor vrouwen Holland Ladies Tour vindt in Simac Techniek NV een nieuwe hoofdsponsor. De wedstrijd wordt van 24 tot en met 29 augustus dan ook verreden onder de naam Simac Ladies Tour.

Eric van Schagen (CEO Simac Techniek NV) en Thijs Rondhuis (directeur Courage Events) hebben zojuist een overeenkomst getekend waardoor Simac in 2021 op gaat treden als hoofdsponsor en naamgever van de Simac Ladies Tour, de enige meerdaagse UCI Women’s World Tour wedstrijd in de Benelux. Er is een optie de overeenkomst met nog eens twee jaar te verlengen. Van 2013 tot en met 2020 was Boels Rental hoofdsponsor van de belangrijkste Nederlandse etappekoers voor vrouwen.

Thijs Rondhuis van Courage Events wachtte in deze door COVID-19 onzekere tijden de opgave een nieuwe hoofdsponsor te vinden. ‘’De situatie is als gevolg van de pandemie onzeker, ook de afgelasting van de editie 2020 hielp niet mee. Maar aan de andere kant kan iedereen zien hoe het vrouwenwielrennen enorm in de lift zit. In sommige wedstrijden krijgen de vrouwen tegenwoordig meer exposure dan de mannen, het publiek omarmt de aanvallende stijl van rijden. Direct na de eerste contacten met Simac ontstond wederzijds een goed gevoel. Het internationale karakter van Simac, gekoppeld aan de no-nonsens instelling van een goed geleid familiebedrijf, gaf ons het vertrouwen dat dit dé ideale partner voor een verdere groei van de Simac Ladies Tour zou zijn.’’

Eric van Schagen: “Bij Simac zijn we al vele jaren nauw betrokken bij de wielersport. Enerzijds als naamgever van de amateurklassieker Simac Omloop der Kempen. En aan de andere kant door onze sponsoring van de laatste twee edities van het EK veldrijden in Nederland in 2018 en 2020 en het EK baanwielrennen in 2019 in Apeldoorn. Juist op het moment dat we zelf zochten naar mogelijkheden om onze ambities verder uit te dragen kwam het contact met de Ladies Tour tot stand. Dit bleek vrijwel direct een goede match te zijn. We hebben dan ook vertrouwen in een goede samenwerking en zijn ervan overtuigd dat dit sponsorship een belangrijke bijdrage gaat leveren aan onze naamsbekendheid in de Benelux.”

SourceSimac
GERELATEERD

Artikel gaat over

SIMAC
SIMAChttps://www.simac.com/nl/
We ontwerpen, bouwen, beheren en beveiligen computernetwerken, automatiseren winkels, verbeteren zorgprocessen, voorzien scholen van presentiesystemen, bouwen automatische inspectiesystemen, automatiseren industriële processen, leveren alles voor glasvezelverbindingen, we maken digitaal factureren mogelijk, ontwikkelen e-learning en ondersteunen gemeentes in het WMO-proces.

Meer berichten