Frigo Breda zet met ‘triple hub’ Moerdijk de nieuwe logistieke stap in vries-, koel- en ambient

MOERDIJK / BREDA – Met de oplevering van het nieuwe koel- en vrieshuis in Moerdijk zet Frigo binnen de supply chain ‘the next step’ in forwarding, easyfresh en warehousing; en markeert daarmee een belangrijke uitbreiding van haar logistieke dienstverlening. Met een eigen kade van 300 meter in Moerdijk en 90.000 palletplaatsen in Moerdijk en Breda, biedt Frigo een uitgebreide opslagcapaciteit – centraal gelegen tussen wereldhavensteden Rotterdam en Antwerpen, met internationale spoor- en snelwegverbindingen.

De nieuwe locatie in Moerdijk is ontworpen met oog op duurzaamheid en groei, inclusief een Border Inspection Point (BIP) voor Europese keuringen en afhandeling van douaneformaliteiten. Met 50.000 verrijdbare palletplaatsen, waarvan 90 procent diepvries, en 10 procent koel of ambient, richt Frigo zich op voedingsproducten zoals vlees, vis, dairy, bake-off, pizza, sappen, fruitpulp, uienringen, en knoflook. De warehousediensten gaan via de Cube Cold Group, een netwerk: met opslag op strategische posities in havens van Gent, Londen, en Milaan, inclusief koel-vrieshuizen in Napels. Middels het Easy Fresh, met lokale agentschappen wereldwijd, worden import- en exportcontainers gecoördineerd.

Frigo

Complete ontzorging

Frigo staat voor complete logistieke ontzorging, met een door-to-door levering van diepgevroren en gekoelde levensmiddelen, zowel eindproducten als grondstoffen. Ook voor ambient transport en opslag, tussen de 15 en 25 graden Celsius, is Frigo thuis. Het bedrijf bestaat bijna 25 jaar en biedt plaats aan zo’n 130 medewerkers. De basis ligt bij het hoofdkantoor in Hazeldonk, langs snelweg A16 op de grens met België. “Ons bedrijf is begonnen met een vrieshuis”, legt Erik Janse uit. Hij is Business Development Director bij Frigo in Breda. Van daaruit is de onderneming steeds meer diensten gaan aanbieden. “We bieden onze klanten een totaalpakket.”

Verduurzaming

Het bedrijf maakt met de nieuwe vestiging in Moerdijk bovendien stevige stappen richting volledige verduurzaming. De stroom uit zevenduizend zonnepanelen en, in de toekomst, eigen opwek uit windenergie (de aanvraag voor eigen windturbines ligt al bij de gemeente) stelt Frigo in staat volledig energieneutraal te opereren. Daarbij ontziet het bedrijf het al overbelaste landelijke energienet. “Ons vrieshuis fungeert als een grote accu”, legt de directeur uit. “We kunnen zodoende kou bufferen en daarmee ook overcapaciteit opslaan.”  Als er veel stroom geproduceerd wordt in combinatie van zonnig weer en stevige wind, dan kunnen we bufferen wat we over hebben in kou of leveren aan nabijgelegen bedrijven.

Verbreding dienstenpakket

Waar andere bedrijven in de sector zich specialiseren op het vlak van warehousing of speciaaltransporten, kiest Frigo juist voor verbreding van het dienstenaanbod. Frigo levert de totaaloplossing met een combinatie van opslag, vervoer, voortransport en documentbehandeling. “Wij beschikken over een eigen vloot en kunnen overzeese transporten in elk deel van de wereld aanbieden”, merkt Janse op. “We willen transport meer van de weg af zien te halen en over water te vervoeren.” Ompakken, labelen, stickeren en orderpicken is daarbij de toegevoegde waarde.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten