Hoe draag je als ondernemer bij aan een duurzamere aarde?

Als ondernemer met kinderen wil je natuurlijk een gezond leefklimaat voor je kroost achterlaten. Het zal je niet zijn ontgaan dat het klimaat er niet goed aan toe is. In het nieuws lees je om de zoveel tijd berichten waar je niet vrolijk van wordt en om die reden is het belangrijk om groene acties te ondernemen.

Overheden, burgers en natuurlijk ook bedrijven hebben de verantwoordelijkheid om een schone wereld achter te laten. Investeren in duurzaamheid als ondernemer is overigens niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor je bedrijf. Maar hoe zorg je als ondernemer dan voor een duurzamer bedrijf?

Draag bij aan de circulaire economie

Een duurzame economie is een circulaire economie. In een dergelijke economie worden producten zo veel mogelijk hergebruikt, zodat er minder nieuwe spullen op de markt hoeven te worden gebracht. Wanneer je als ondernemer bijvoorbeeld gebruikte meubelproducten hebt of ICT-apparatuur dat je niet meer gebruikt, dan is het raadzaam om deze producten aan een bedrijf als firmareinders.nl te verkopen.

Dan krijg je er een leuk bedrag voor en tegelijkertijd draag je bij aan een gezonde wereld waarin producten die goed zijn worden hergebruikt en niet weggegooid.

Verduurzamingsmaatregelen bedrijfspand

Als je een bedrijfspand hebt, dan is het ook belangrijk om verschillende verduurzamingsmaatregelen te nemen. In de eerste plaats is het bijvoorbeeld relevant om de muren van een pand te isoleren. Op die manier blijft er in de winter meer warmte binnen en zo kun je gemakkelijk op de energiekosten besparen.

Daarnaast kun je natuurlijk nog verscheidene andere duurzaamheidsmaatregelen nemen. Denk aan een warmtepomp, zonnepanelen installeren en nog veel meer. Wanneer je nu investeert in duurzaamheidsproducten, dan kun je in sommige gevallen ook gebruikmaken van subsidie.

Gebruik milieuvriendelijke producten voor diensten

Ben je als ondernemer actief in de dienstverlening? In dat geval is het verstandig om milieuvriendelijke producten te gebruiken. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die actief zijn in de schoonmaaksector. Je kunt dan natuurlijk chemische schoonmaakproducten gebruiken, maar het is beter om voor duurzame middelen te gaan. Dit geldt natuurlijk ook voor bedrijven die actief zijn in andere sectoren.

Het belang van een gezonde werkomgeving

Als ondernemer is het ook van belang om je werknemers te voorzien van een gezonde werkomgeving. Dit geldt zeker voor je medewerkers die op kantoor werken. Zorg er in de eerste plaats voor dat er voldoende lichtinval aanwezig is. Daar krijgen je werknemers namelijk energie van en het is logischerwijs ook beter voor de gezondheid.

Voorzie de werkomgeving ook van bloemen en planten. Dit brengt niet alleen een fijne sfeer met zich mee, maar tegelijkertijd is dit goed voor de luchtvochtigheid. Met een gezonde werkomgeving maak je je onderneming extra duurzaam.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten