De stap van topsport naar een loopbaan bij Paans Duurzame Installatietechniek: zó kan een balletje rollen

MEERKERK –  Paans Duurzame Installatietechniek is een bedrijf dat zich bezighoudt met allerlei soorten technische installaties. Het is momenteel niet makkelijk om  personeel te vinden vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, constateert HR-manager Merel van Dijk. Het onderhouden van een goed netwerk is cruciaal, benadrukt ze, en daar komt óók de samenwerking met Regio in Bedrijf om de hoek kijken.

Begonnen met het plaatsen en onderhouden van CV-ketels, heeft Paans  zich gaandeweg gespecialiseerd in moderne en milieuvriendelijke technologieën. Zo richt het bedrijf zich onder andere op de plaatsing, de service en het onderhoud van duurzame techniek. Zoals laadpalen voor elektrische auto’s, warmtepompen, zonnepanelen, ventilatiesystemen. Paans is gevestigd op een centrale locatie tussen snelwegen A2, A15 en A27, het personeelsbestand telt ongeveer 100 vaste medewerkers, plus nog eens 20 flexibele krachten die op projectbasis werken.

Aanstormend talent

De laatste vijf jaar is de onderneming flink gegroeid, waarbij het team in omvang is verdubbeld. In de zoektocht naar aanstormend talent kwam amateurvoetbalclub Kozakken Boys uit Werkendam in beeld waar Sergio en Johan van der Werff, de directeur van Regio in Bedrijf, elkaar hebben ontmoet. Hij wist de 22-jarige profvoetballer Sergio Tremour te koppelen aan Paans. De 22-jarige linksbuiten is deze zomer bij Paans als buitendienstmedewerker hulpmonteur koeltechniek aan de slag gegaan. “Het mooie is, dat Sergio nog steeds als semi-professionele voetballer actief kan blijven bij Kozakken Boys”, merkt Merel van Dijk op. “Daarin geven we Sergio alle ondersteuning. Tenslotte is onze directeur een groot fan van Kozakken Boys.” De club speelt op hoog amateurniveau in de Betnation Divisie.

Snel schakelen en scoren

Toen Sergio begon bij Paans, had hij totaal geen ervaring in de installatietechniek, maar hij ontdekte al snel dat het in de koeltechniek net is als bij topsport: je moet problemen weten te tackelen en snel kunnen schakelen om te kunnen scoren. Sergio heeft een mbo-opleiding in Marketing en Communicatie afgerond en haalde in 2018 zijn diploma. De benodigde kennis voor zijn nieuwe baan bouwt hij op via het trainingscentrum van Paans. Bovendien krijgt Sergio dagelijkse begeleiding van Eric, een ervaren collega met meer dan twintig jaar ervaring als koelmonteur. Uiteindelijk heeft Sergio als doel om zich verder te specialiseren in de koeltechniek en een zelfstandig monteur te worden.

Vlieguren draaien

Sergio is niet de enige nieuwkomer bij Paans die via werving en scouting binnenkomt. Het bedrijf biedt kansen aan mensen met diverse achtergronden, of ze nu in de binnendienst, de werkvoorbereiding, de serviceafdeling of de buitendienst willen werken. Merel van Dijk zegt: “Dat varieert van de binnendienst tot werkvoorbereiding en serviceafdeling tot de buitendienst met service-, koel-, installatie- en onderhoudsmonteurs.” Sergio is nu goed op weg om de nodige ervaring op te doen en groeit binnen het bedrijf door “om voldoende vlieguren te draaien.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten