De groene groei van Solid Systems

Solid Systems, het is een internationaal klinkende naam, voor een beveiligingsbedrijf dat 30 jaar geleden ooit begon in Nieuwendijk. Die naam wordt tegenwoordig echter volledig waargemaakt. Solid Systems telt inmiddels 13 vestigingen in 6 verschillende landen en is werkzaam in 15 landen.

Dat dankt men aan een verbreding van de bedrijfsactiviteiten met elektrotechniek, een veelzijdig klantenbestand – van particulier tot grote retailer – en aan de sterke inzet op het gebied van duurzaamheid. De groene groei van Solid Systems is nog lang niet voorbij!

Solid Systems staat al sinds jaar en dag voor 24/7 beveiliging, uitsluitend in systemen. Van brandbeveiliging tot inbraakbeveiliging en van toegangscontrole tot camerabeveiliging: een veilig gevoel begint bij de producten van Solid, die bovendien allemaal te integreren zijn. Sinds 2019 zetelt het nieuwbouw hoofdkantoor van de alsmaar internationaler opererende onderneming in Werkendam. “Dat is een hartstikke duurzaam gebouw: volledig gasloos, met een dak vol zonnepanelen, ledverlichting, noem maar op”, stelt directeur Rob Broekhuijsen met gepaste trots. “Het is een mooi, representatief, maar vooral toekomstbestendig pand.”

Solid Systems

Elektrotechniek

Het duurzame gezicht van Solid Systems komt daarnaast ook terug in de toevoeging van elektrotechniek aan het aanbod. Denk daarbij aan zonnepanelen, laadpalen en ledverlichting. Broekhuijsen: “Dat was een sluimerende wens, die in een stroomversnelling is gekomen. We doen dat met sterke partners zoals Paans Installatiebedrijven, waarmee we totaalprojecten aanvliegen.” Solid ziet in het combineren van beveiliging en elektrotechniek volop voordelen, “Met de aanleg van installaties bijvoorbeeld. Zo heeft de klant bovendien een aanspreekpunt minder.”

Een breed palet aan klanten weet Solid dan ook te vinden, van particulieren en MKB-bedrijven, via overheid en onderwijs tot grote en groeiende retailers. “Dat vraagt om 24/7 bereikbaarheid en die bieden we, onder meer via remote support. Ook dat is weer duurzaam, want daardoor hoeven we de weg niet op.”

autolader

Europa-breed

Wat Solid Systems in Nederland biedt, kan men klanten ondertussen ook Europa-breed aanbieden. “We groeien gewoon met onze klanten mee”, legt Broekhuijsen uit. “Dat kan ook, door ons vrij unieke netwerk. Wij acteren direct, wanneer dat nodig is.” Daarnaast worden actuele ontwikkelingen continu gevolgd, beschikt Solid over een groot aantal branche-erkenningen en kwaliteitsdocumenten en wordt er nadrukkelijk ingespeeld op de alsmaar groeiende vraag naar duurzaamheid. Solid Systems onderzoekt momenteel, in meerdere landen, de mogelijkheid om volledig elektrische of hybride bedrijfsvoertuigen in te zetten. De ambitieuze directeur ziet dat met genoegen aan: “Wij proberen kansen die zich voordoen in de markt zeker te benutten”, klinkt het. Hoe hard Solid echter ook groeit: de regionale klanten van het eerste uur worden niet vergeten. “Die willen we graag behouden en blijven bedienen, ook met onze elektrotechniek.”

Auteur: Ton de Kort

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten