Algemeen directeur Wendy de Jong van Oost NL aan het woord

Vanuit Oost-Nederland versnellen we innovaties voor maatschappelijke transities. Samen met innovatieve ondernemers, kennisinstellingen en overheden brengen we een duurzame wereld elke dag een beetje dichterbij.

Onze samenleving staat voor grote uitdagingen: in de gezondheidszorg, de energietransitie en op het gebied van voedsel en duurzaamheid. We merken de gevolgen van de oorlog in Oekraïne, de gestegen prijzen voor voeding en brandstof en de nasleep van corona in onze
economie. Er is echter geen tijd om bij de pakken neer te zitten. Als we omzien naar elkaar en samen de schouders eronder zetten, dan komen we tot oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd.

Gelderland is een broedplaats voor innovatie, met vooruitstrevende ontwikkelingen in slimme energie, toegankelijke gezondheidszorg en duurzaam voedsel. Startups, scale-ups en innovatief mkb werken dagelijks aan duurzame verandering. Denk aan oplossingen voor een duurzame voedselproductie. Want met voedsel innovatie zijn we in staat de groeiende wereldbevolking duurzaam te blijven voeden. Of het decentraal opwekken en opslaan van onze energie en andere oplossingen voor de energietransitie. Maar ook werken zij aan innovaties om onze zorg betaalbaar en bereikbaar te houden. En kijken hoe we materialen en grondstoffen slim kunnen hergebruiken. Daarbij mogen innovaties die de digitalisering van onze industrie versnellen en de ontwikkeling van zogeheten sleuteltechnologieën als Artificial Intelligence, Robotica en Nanotechnologie niet ontbreken. Al deze innovaties zijn belangrijk voor nu en toekomstige generaties.

Oost NL, de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland, zorgt als partner, verbinder
en versterker voor een goede voedingsbodem voor innovatieve ondernemers in Gelderland en Overijssel die werken aan verandering. Dit doen we door samen te werken met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Zo versnellen we samen technologische vernieuwing en innovatie in voeding, gezondheidszorg, energie, industrie en circulaire economie. Want alleen samen halen we onze doelstellingen, zowel maatschappelijk als economisch.

Graag daag ik ondernemers uit om verder te kijken dan de waan van de dag. Zie om naar elkaar, kies voor nieuwe paden en ga samen aan de slag. Samen met jou ontwikkelen we plannen, gaan we de (regio)grens over en investeren we met kennis, netwerk en financiën in jouw bedrijf. Oost NL heeft met steun van de provincie Gelderland vroege fase fondsen opgericht, zoals het Startup Fonds Gelderland en ION+ waaruit wij kunnen investeren in jouw bedrijf. Zo helpen wij innovaties versneld naar de markt te brengen.

Samen zijn we de makers van een leefbare toekomst. Doe je mee?

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten