1.750 bezoekers Dag van de Techniek in Heusden, Waalwijk, Tilburg en Oisterwijk-Moergestel

De Dag van de Techniek is uitgegroeid tot een volwaardig evenement in Midden-Brabant. In juni bezochten maar liefst 1.750 geïnteresseerden één van de open dagen in Heusden, Waalwijk, Tilburg en Oisterwijk-Moergestel. Zij beleefden hier hoe het is om te leren en werken in de techniek en konden zich oriënteren op een technische studie of beroep. In totaal namen 87 bedrijven en 19 onderwijsinstellingen deel. Elke gemeente vulde het evenement op een eigen manier in.

Heusden

Voor de gemeente Heusden was het alweer de vijfde editie. De organisatie staat als een huis. Op het inspiratieterrein bij Veluw Metal Creations in Nieuwkuijk maakten vele honderden kinderen en hun ouders kennis met techniek door zelf allerlei apparaten en machines te bedienen en technisch bezig te zijn. In 2024 vindt de Dag van de Techniek in de gemeente Heusden plaats bij Hydro Extrusion Drunen.

Waalwijk

In Waalwijk was een inspiratieplein bij Lightronics de plek voor de tweede editie. Ook hier vergaapten vele honderden bezoekers zich aan wat techniek allemaal kan doen. In de ochtend was er een onderwijsprogramma met activiteiten voor leerlingen van vijf scholen. In de middag oriënteerden werkzoekenden, zij-instromers en andere geïnteresseerden zich op de mogelijkheden van een technische baan of opleiding.

Tilburg

Ook in Tilburg werd de Dag van de Techniek voor de tweede maal gehouden. Inspiratiepleinen waren er bij de technische opleidingen van Opleidingsbedrijf Bouwmensen Tilburg, IW Brabant-Zeeland en de Schildersvakopleiding. Bedrijven en onderwijsinstellingen werkten nauw samen om de nieuwsgierige bezoekers te laten zien en voelen hoe leuk het is om te leren en werken in de techniek. Een gezellig en leerzaam dagje uit voor de familie.

Oisterwijk-Moergestel

Voor Oisterwijk-Moergestel was de Dag van de Techniek een primeur. Tijdens de open bedrijvenroute maakten de bezoekers een tocht met de bekende Oisterwijkse toeristentrein PAREL Express langs diverse bedrijven. Ook konden zij kennismaken met de technische opleidingen van middelbare school 2College Durendael.

Samenwerking in de regio

De Dag van de Techniek wordt jaarlijks georganiseerd door technische bedrijven en onderwijsinstellingen uit Midden-Brabant. Het evenement is een initiatief van Midpoint Brabant en de deelnemende gemeenten. Midpoint Brabant werkt hieraan mee vanuit het programma Deltaplan Techniek. Dit heeft als doel om inwoners enthousiast te maken voor leren en werken in de techniek.

Chris-Anne van Kooten (contactpersoon Dagen van de Techniek): “De belangstelling in de afgelopen edities geeft ons vertrouwen om de Dag van de Techniek de komende jaren samen verder uit te bouwen. Ons team Deltaplan Techniek is supertrots op het enthousiasme en de inzet van de organiserende en deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen. Leerlingen, ouders en werkzoekenden hebben dankzij hen tijdens deze dagen echt kunnen ervaren hoe leren en werken in de techniek is.”

Volgende edities

Binnenkort vinden er in andere gemeenten in Midden-Brabant nog meer Dagen van de Techniek plaats. Van de komende edities zijn de data al bekend: Udenhout (23 september), Dongen (7 oktober) en Gilze en Rijen (13 januari 2024). Heusden, Waalwijk, Tilburg en Oisterwijk-Moergestel zijn ook in 2024 weer van de partij. Loon op Zand en Hilvarenbeek gaan dan hun eerste editie organiseren.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dagmar Heystek (dagmarheystek@midpointbrabant.nl, telefoon 06 18 61 74 81 ) of Chris-Anne van Kooten (Chris-AnnevanKooten@midpointbrabant.nl, telefoon 06 18 61 74 68) van het programmabureau Deltaplan Techniek.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten