ZomerOndernemer Regio Foodvalley 2021: Thomas van Hastenberg

De ZomerOndernemers van Regio Foodvalley hebben hun traject van zes weken feestelijk afgerond. De afgelopen weken maakten 15 jongeren kennis met het ondernemerschap en brachten zij hun ondernemersidee met deskundige begeleiding verder.

Bij ’t Brandtweer in Rhenen presenteerden zij afgelopen week hun ondernemersideeën aan hun familie, wethouders Jolanda de Heer (Rhenen) en Maud Hulshof (Wageningen) en een vakjury. Thomas van Hastenberg werd verkozen tot ZomerOndernemer 2021.

Bijzondere locatie

De uitreiking vond plaats op een bijzondere locatie. Stichting ’t Brandtweer is de voormalige brandweerkazerne van Rhenen aan het omtoveren tot een plek voor ondernemers om te werken, overleggen en ontmoeten. Op deze toepasselijke plek werden de ondernemers en hun gasten welkom geheten door wethouder Jolanda de Heer. Organisator Cees van Diemen nam het over om de aanwezigen mee te nemen in het traject dat de jonge ondernemers doorlopen hebben. Vervolgens kregen de ondernemers de kans om hun bedrijven te presenteren met een presentatie en een stand.

Winnaar

Thomas van Hastenberg won de titel ZomerOndernemer 2021. Hij verkoopt onder zijn bedrijfsnaam breedingfauna nu al op kleine schaal bidsprinkhanen als huisdieren en deed mee om te onderzoeken hoe hij dit op kan schalen. Hij scoorde het best op passie, zijn businesscase en marketing. Ook Doede Scherphof verdiende van de jury een eervolle vermelding: hij zet gamification in het onderwijs in om de motivatie van leerlingen een impuls te geven. De winnaar werd gekozen door de vakjury, bestaande uit wethouders Jolanda de Heer en Maud Hulshof, Harry Bakker, Tjitske Hoekstra en Marianne Morren namens stichting The New Entrepreneur en Valerie van Zuijlen, directeur van Labnest.

Enthousiast

Wethouder Jolanda de Heer was zeer te spreken over de ideeën van de ZomerOndernemers. “Zomerondernemer is een initiatief wat ik echt omhels. Ik zie zoveel mooie verhalen van jongeren die iets moois zijn gestart. Dat je je zomer inzet om te investeren in je eigen loopbaan en onderneming, dat verdient een groot compliment”. Ook wethouder Maud Hulshof is enthousiast over het project: “Je ziet dat de jongeren hier andere dingen leren dan in de schoolbanken. Juist als je aan de slag gaat met iets waar je passie voor hebt en wat je raakt, kun je het daar ver mee schoppen”.

ZomerOndernemer

ZomerOndernemer heeft als doel om jongeren kennis te laten maken met het ondernemerschap. Het project helpt jongeren tussen de 15 en 23 jaar met het starten van hun eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. De jongeren krijgen steun van professionele begeleiders die hen training, advies en tips geven. Regio Foodvalley doet mee aan dit initiatief om ondernemerschap in de regio aan te jagen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten