Yuverta mbo den Bosch: ‘We willen de aansluiting tussen onderwijs en het bedrijfsleven nog krachtiger maken!’

Breek Los

Bij Yuverta mbo Den Bosch hebben we een unieke manier van lesgeven, genaamd Breek Los. Studenten mogen bij ons leren op de manier die het beste bij hen past. Wat ze leren staat vast, hoe ze leren dat staat vrij. Samen met onze docenten ontdekken zij dat ze veel meer in zich hebben dan ze denken.

Met voeding kun je alle kanten op!

Of je nu een echte onderzoeker wilt worden, een creatieve bedenker, een praktische producent of advies geven over gezonder leven. Bij Yuverta mbo Den Bosch kun je voor alle richtingen in de voedingswereld terecht.

  • Voeding en kwaliteit leidt kritische onderzoekers op, die als auditor of laborant de hygiëne. kwaliteit en veiligheid van voedsel voorop stellen.
  • Bij Voeding en techniek staat de productie en ontwikkeling van voedingsmiddelen centraal. Zowel de technieken die gebruikt worden om die middelen te maken, als de technieken om die te verbeteren. Met een diploma op zak kan de student zijn carrière starten als procesoperator of productontwikkelaar. Zowel bij grote, internationale bedrijven als bij de kleine, ambachtelijke bedrijven.
  • Tijdens de opleiding Voeding- en leefstijladviseur (voorlichting) leert de student over de trends en ontwikkelingen rondom voeding, leefstijl en bewegen. Waar komt onze voeding vandaag? Hoe wordt het geproduceerd? Hoe bereid je het en wat doet het met je lichaam? Ook leer je over het adviseren van gezonde en duurzame voedingskeuzes voor jong en oud.

Samen met bedrijfsleven werken aan onderwijsvernieuwing

De ontwikkelingen in Agrifood gaan razendsnel. Als opleider moeten we hierin mee; meer onderzoeken, beter samenwerken en mee voorop lopen in de transitie naar technologische en sociale innovaties; zoals 3D printen, robotisering of het inzetten van drones. Daarbij is het belangrijk dat wij onze studenten opleiden met de juiste skills, want dat zijn ten slotte de toekomstige werknemers en ondernemers in de sector!

Als mbo onderwijsinstelling zijn wij aangesloten bij Beet!: een samenwerking tussen mbo, hbo en het bedrijfsleven. Het doel is jongeren te enthousiasmeren en op te leiden voor de toekomstige beroepen in de agrifoodsector. Hierbinnen zoeken we continu de samenwerking met het bedrijfsleven en kennisinstellingen. Samen ervoor zorgen dat studenten goed instromen in de bedrijven in de verschillende voedselketens.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten