XPO: Logistiek in vertrouwde handen

Begin 2015 is het voormalig Franse moederbedrijf Norbert Dentressangle gekocht door de Amerikaanse logistieke dienstverlener XPOLogistics. In 2015 heeft de rebranding plaatsgevonden van Norbert Dentressangle naar XPO Logistics. Vanuit strategisch oogpunt werd besloten, dat ook TCG East & South B.V. haar activiteiten voortzet onder de merknaam XPO Logistics, als onderdeel van de Transport divisie. Vanaf Januari 2021 is XPO Transport Solutions Netherlands B.V 100% onderdeel van XPO Logistics Inc. . #WEAREXPO

XPO Transport Solutions Netherlands B.V. in Wijchen is gespecialiseerd in het organiseren van transporten van en naar alle landen in Europa. Daarnaast is het verzorgen van speciale logistieke projecten bij XPO in vertrouwde handen. Maar XPO doet meer dan zorgen dat uw zending van A naar B komt. We verzorgen het logistieke traject van A tot Z, en laten daarbij niets aan het toeval over.

Groupage, deelladingen, compleetladingen en distributie door heel Europa

  • Een efficiënte planning en een geïntegreerd Europees distributienetwerk van XPO vestigingen en partners zorgt ervoor dat uw zendingen op hun bestemming komen.
  • Europese dienstregeling op basis van vaste vertrekken per dag / per week.
  • Desgewenst zijn diensten aan te passen op uw tijdschema’s, deadlines, behoeften en eisen.
  • Een netwerk van distributiespecialisten.
  • Een netwerk van contractuele partners die voldoen aan de randvoorwaarden van XPO.
  • De vaardigheid en kennis om verschillende type producten te verwerken.
  • Standaard / niet standaard afmetingen van uw zendingen.
  • ADR goederen / regulier geclassificeerde producten.
  • Hoogwaardige goederen.
  • Gevoelige en kwetsbare producten.

Ook het benodigde papierwerk kunt u aan XPO overlaten. Douane-technische afhandeling en het verzekeren van zendingen neemt XPO u graag en vakkundig uit handen. Zaken doen zonder misverstanden is in eigen land al een hele kunst: in landen waar eerst nog een taal- en cultuurbarrière genomen moet worden is dit nóg ingewikkelder. Daarom is het een prettig idee dat XPO die barrière voor u al genomen heeft. We weten als geen ander de weg in heel Europa. Een team van vakkundige mensen, zorgt ervoor dat u niets in de weg  staat om succesvol zaken te doen in heel Europa. Afspraak = Afspraak !

Beurslogistiek, retail leveringen & speciale projecten

Een vak apart dat een perfect gevoel voor timing vereist is beurslogistiek. Een vak dat XPO tot in de puntjes beheerst. XPO neemt alle logistieke rompslomp voor hun rekening. Van transport naar de beurs en plaatsing van materialen op de stand of een re-modeling van een winkel tot en met tussentijdse opslag van emballage.

Ook andere logistiek projecten die speciale zorg behoeven, zijn bij XPO in vertrouwde handen. Complexe zendingen waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende vervoersmodaliteiten, inclusief vervoersdocumenten en vergunningen: als XPO het regelt, kunt u er zeker van zijn dat u goed zit.

Daarnaast heeft XPO zich zich steeds meer op retail en winkeldistributie. In bepaalde landen leveren wij zelfs de producten rechtstreek af in de winkels van onze klanten of zelfs aan de consument. Zulke transporten vereisen wel bijzondere aandacht, want in vele gevallen zijn locaties maar beperkt toegankelijk en worden goederen op specifieke tijdstippen geleverd.

Intermodaal: duurzaam &economisch aantrekkelijk

Ook XPO is bewust van de ecologische voetafdruk van uw bedrijf en besteed daarom steeds meer aandacht aan duurzaamheid. Milieuvriendelijk transport speelt daar een grote rol bij. Dit door onze nauwe samenwerking met gerenommeerde spoordienstverleners uit diverse landen. Intermodaal transport is snel én economisch aantrekkelijk. Daarnaast zorgt dit type transport voor de vermindering van de impact op het milieu: vergeleken met wegtransport biedt spoortransport een laadvermogen dat meer dan 15% groter is met gegarandeerde levertijden, wat aanzienlijk bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

Daarnaast bieden wij Crossdock activiteiten aan waarbij we goederen voor u kunnen consolideren. En bieden wij onze diensten aan voor het opslaan van uw goederen en kunnen wij VAS handelingen voor u uitvoeren.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten