‘Wie kantoorruimte huurt bij Bovendonk, ervaart meteen de wow-factor’

De 42 hotelkamers in de zuidvleugel op de eerste en tweede verdieping zaten pal boven een feestzaal. Die kamers werden verplaatst en Bovendonk maakte van de voormalige kamers een ‘social hub’ voor ondernemers.

Maatschappelijk betrokken

Bovendonk laat graag zijn maatschappelijke betrokkenheid zien en doet dat ook nu door een plek te creëren waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. Belangstelling is er al vanuit verschillende hoeken: mensen die een reiki-praktijk runnen, psychologen, consultants. Zij gaan vanaf januari op hun nieuwe werkplek aan de slag. In het hart van de hub vinden zij een ontmoetingsplaats waar koffie en thee worden geschonken.

De kruisbestuiving tussen huurders zorgt ervoor dat huurders eenvoudig koppelingen maken: de consultant die aan de webdesigner aan de overkant vraagt een nieuwe website te maken en de webdesigner die op zijn beurt een aanbeveling doet. Wendy van de Beurcht , verantwoordelijk voor business development bij Bovendonk: “Mensen die binnen een social hub dichtbij elkaar werken, kennen de kracht van een organisatie.”

Bovendonk

Monumentaal pand

Degenen met een kantoor op het landgoed in Hoeven zien een prachtig monumentaal pand opdoemen op het moment dat zij de oprijlaan oprijden. “Een echte wow-factor.” De locatie is niet voor niets populair onder stellen die elkaar hier het ja-woord geven en bedrijven die hier een congres, vergadering, of evenement organiseren. En wat niet iedereen weet, is dat in Bovendonk nog steeds de priester- en diakenopleiding is gehuisvest.

Huurders mogen kiezen uit de binnen- of de buitenkant van de vleugel. Wie aan de binnenkant een kantoor heeft, kijkt uit op de tuin van Bovendonk waar regelmatig bruiloften plaatsvinden. Aan de overkant kijk je juist uit op een iets rustiger, bosrijk gebied. De huurders maken gebruik van een eigen trap die hen vanuit de gang leidt naar een eigen stuk tuin. Van vermenging met andere gasten is daarom geen sprake.

Op het moment dat huurders een training willen verzorgen of een vergadering willen organiseren, is daar alle ruimte voor. Bovendonk beschikt over twaalf vergaderzalen waar huurders tegen een lager tarief gebruik van kunnen maken.

Per maand opzeggen

De huurders worden vanaf 1 januari verwelkomd, voor die tijd werd bij Bovendonk hard gewerkt de kamers gereed te maken. “We hebben samen de schouders eronder gezet en elke kamer opnieuw geschilderd. De vleugel kent in totaal 42 hubs. Zit de eerste verdieping vol, dan wijken we uit naar de tweede. Binnen het eerste jaar kunnen huurders hun contract per maand opzeggen. Van de Beurcht:  “Sommige huurders hebben een werkruimte maar een paar maanden nodig. We hebben gemerkt dat de vrijheid die ontstaat wanneer je een ruimte ook per maand kunt huren, heel waardevol wordt gevonden.”

Met de verhuur van de social hub zet Bovendonk een nieuwe stap. “We weten nog niet hoe het zich verder ontwikkelt. Huurders geven nu terecht aan dat ze de mogelijkheid een fijn gegeven vinden. Voor 300 euro per maand huren ze een kantoor inclusief koffie, thee en water. Daarnaast kunnen we de kamer compleet voor huurders inrichten. De post wordt bij de receptie bezorgd.” In de tuin waar de huurders gebruik van mogen maken, kunnen ze zodra het weer het toelaat samen lunchen aan de picknicktafel. Ook daar ontstaan gesprekken en nieuwe samenwerkingen.

Centrale locatie

Vanuit welke richting je ook komt, Hoeven ligt centraal tussen Etten-Leur, Breda en Roosendaal. Parkeren doe je voor de deur. “Het is een compleet nieuw concept binnen Bovendonk. Een waardevol concept als je het mij vraagt, omdat we al zijn gespecialiseerd in evenementen, festivals, bruiloften en vergaderingen. Met deze toevoeging bieden we een meerwaarde aan doelgroepen die voor een betaalbare prijs een kantoor- of praktijkruimte zoeken. We zetten de ruimtes functioneel in. Ik noem het een echte win-win, want we maken verbindingen mogelijk tussen huurders in een prachtige locatie.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten