Lectoraat Recht en Digitale technologie op zoek naar nieuwe samenwerkingen in de regio

Recht en technologie komen elkaar steeds vaker tegen. Zelfrijdende auto’s, online shoppen en betalen, internetdaten; de technologische mogelijkheden lijken oneindig. Toch zijn er ook grenzen en die liggen vaak op het juridische vlak.

Het lectoraat Recht en Digitale technologie van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys wil bedrijven in de regio juist op dat vlak bijstaan.

Het lectoraat kan bedrijven helpen om antwoorden te vinden op vragen over bijvoorbeeld privacy, aansprakelijkheid en eigendom. Om bedrijven te inspireren en te informeren is half december het online magazine ’COLETTE.’ gelanceerd, vernoemd naar lector en boegbeeld Colette Cuijpers, die onlangs door Science Guide en het Interstedelijk Studentenoverleg werd gekozen tot lector van het jaar.

Het lectoraat van de Juridische Hogeschool richt zich op de belangrijke thema’s voor de regio zoals Big Data, kunstmatige intelligentie en blockchain, maar ook cybercrime en cybersecurity en pakt daarin een centrale rol als kennispartner op. Met het opzetten van meerjarige onderzoeksprogramma’s, projecten en kortdurende (afstudeer)onderzoeken naar bijvoorbeeld de privacyrisico’s van een digitale deurbel of de aansprakelijkheid bij de anderhalve meter-robot voor de horeca wordt een bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van de regio. Het lectoraat biedt daarnaast (bij)scholing aan medewerkers op juridisch gebied.

Samenwerken?

In het online magazine, dat is verspreid onder bedrijven en instellingen in de regio, worden een aantal van deze mogelijkheden uitvoerig beschreven. Wie meer informatie wil over een mogelijke samenwerking met het lectoraat Recht en Digitale Technologie, kan contact opnemen met Colette Cuijpers via c.cuijpers@fontys.nl.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten