“Je rolt er heel snel in en wordt relatief snel een expert”

Floor van Dorresteijn is 25 jaar en studeerde politicologie in Nijmegen. Ze had twijfels of dit de juiste studie voor haar was. Omdat ook de arbeidsmarkt niet zo goed was als nu, besloot ze na het behalen van haar bachelor een andere richting in te slaan en deed ze een pre-master en master economie. “Maar toen dacht ik: dit is het ook niet, dus vertrok ik voor twee maanden naar Azië. Toen ik terugkwam was mijn geld op en ging ik in de horeca werken.” Tot haar oom haar attendeerde op een vacature bij Empaction.

Hoe ging dat precies? “Nou, dat is wel komisch, mijn oom kende Bart en Paul en hij zei tegen mij: misschien kun je daar een keertje langs, leuk bedrijf, klein, maar je kunt doorgroeien en je krijgt snel meer verantwoordelijkheid. Ik was nog helemaal niet bezig met solliciteren, maar heb toch gebeld en mocht meteen langskomen. Ik had een gesprek met Bart, daarna werd Kay erbij geroepen en Dirk en toen ik wegging zag ik ook Paul nog even. Zo kende ik al bijna iedereen”, lacht Floor. Ze vervolgt: “Dezelfde avond werd ik gebeld dat ze graag een tweede gesprek wilden en nu zit ik hier in december alweer twee jaar.”

Van alles iets meekrijgen

De eerste twee jaar zijn voorbij gevlogen, maar dat was de eerste twee maanden niet het geval. Floor: “De eerste maand was supersaai, want als je in december komt, rondt iedereen z’n project af en er starten niet veel nieuwe projecten. Dat was in januari ook nog zo, maar vanaf februari mocht ik als projectondersteuner aan de slag bij Maastricht Bereikbaar en toen werd het interessanter. Daarna volgden ook projecten in Deventer en Gorinchem en was ik aanwezig bij review panel avonden, zodat ik van alles wat meekreeg. Dit jaar heb ik voor het eerst ook aanbestedingen gedaan, maar dat is eerlijk gezegd niet helemaal mijn ding”, bekent Floor.

Uiteenlopende vraagstukken

Wat wel helemaal haar ding is, is het project ‘Ontdek het OV’ in Maastricht. Hier probeert ze in samenwerking met werkgevers zoveel mogelijk mensen uit de auto te krijgen, door ze bijvoorbeeld twee maanden gratis OV aan te bieden of gratis bij een P+R te laten parkeren. “Zo maken ze mee hoe het is om met het OV te reizen en als het bevalt, krijgen ze een advies op maat.” Floor werkt nu ook drie dagen per week in Delft en daar speelt een heel ander vraagstuk. “Er is daar een gebied met acht straten waar we betaald parkeren willen invoeren. De eerste drie straten die grenzen aan het ‘betaald parkeren’- gebied zijn het drukst en bewoners daar ervaren een probleem. Maar bewoners in de achterste straten van het gebied hebben nergens last van, die zien het probleem niet. Zou je straat voor straat betaald parkeren invoeren, dan ervaren zij uiteindelijk ook een probleem, dus het heeft de voorkeur om betaald parkeren in het hele blok in te voeren, maar het is lastig om in een heel blok draagvlak te krijgen. Het is raadzaam om met alle bewoners van de wijk in gesprek te gaan. Door wederzijds begrip te creëren kom je sneller tot een gedragen oplossing.”

Op vrijdag ‘bonden’ met collega’s

Veel afwisseling dus. Wat bevalt nog meer aan werken bij Empaction? “Wat ik wel fijn vind is dat je best veel vrijheid hebt en dat je flexibel bent. Er zitten lange dagen bij, maar je kunt bijvoorbeeld ook het laatste uurtje in de trein werken. De kennissessies vind ik leuk, even naar een andere stad en daarna met z’n allen een hapje eten. En ik vind het fijn dat vrijdag iedereen er is en je kunt ‘bonden’ met je collega’s. Dan bespreken we waar we tegenaan lopen, of hoe we met bepaalde onderwerpen omgaan. Iedereen is bereid elkaar te helpen. Vaak heeft een collega met meer ervaring een bepaald onderwerp al eerder behandeld en voor je het weet zijn er twee of drie collega’s die tips en adviezen geven. Ik hoef hier niet steeds het wiel uit te vinden. Toen ik hier begon, dacht ik: o god, parkeren, ik weet er helemaal niks van, ik moet me vast jaren inlezen. Maar eenmaal bezig merk je dat je er heel snel inrolt en relatief snel een expert wordt.”

Wil jij ook een expert op het gebied van parkeren worden? Ga dan aan de slag als mobility regisseur! Dus wacht niet te lang en mail of bel ons. Empaction gaat graag met je in gesprek!

Bekijk ook de profielpagina van Empaction voor een actueel overzicht van de vacatures.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten