Waarom steeds meer mensen waarde hechten aan reviews

Iedere aanbieder van online diensten of producten beweert immers de beste te zijn maar is dit ook het geval? Door de reviews te lezen kom je er snel genoeg achter of dit ook daadwerkelijk klopt.

Mooie praatjes maar kloppen die ook?

Pak de gemiddelde website erbij en je zult zien dat iedere onderneming zichzelf aanprijst als de beste, uitermate betrouwbaar, meest vooruitstrevend en al het andere positieve wat je maar over een bedrijf kunt verzinnen. Hetzelfde geldt voor webshops en ondernemingen die producten leveren of online diensten aanbieden. Logisch natuurlijk want geen enkel bedrijf gaat jou vertellen dat er niet wordt terug gebeld bij vragen, de aftersales waardeloos is en de facturen met regelmaat niet kloppen. Toch is de consument tegenwoordig steeds minder goedgelovig dan een aantal jaar geleden het geval nog was. Veel mensen willen gewoonweg weten of die mooie praatjes ook daadwerkelijk kloppen. Het lezen van de reviews is dan natuurlijk een logische stap.

De kracht van reviews

Reviews zijn echte ervaringen van echte mensen, de ervaringsdeskundigen dus. Dit kunnen mensen zijn die een goede ervaring hebben gehad en erg tevreden zijn maar ook mensen die een slechte ervaring met het desbetreffende bedrijf, product of website hebben gehad. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een bepaalde tablet die alleen nog op die ene website verkrijgbaar is, wil je natuurlijk weten of die website wel betrouwbaar is. De meeste betrouwbare webshops hebben reviews op hun website staan. Hierin vertellen klanten hoe ze de aankoop bij of het contact met de webshop hebben ervaren. Een site review draagt dus zeker bij aan de betrouwbaarheid van een webshop.

Reviews van cruciaal belang

Steeds meer mensen hechten, zoals gezegd, waarde aan reviews. Uit onderzoek blijkt dat er vaker op zoekresultaten met reviewsterren geklikt wordt. De sterren wekken vertrouwen op en zijn daarmee conversie verhogend. Zeker als er over een bedrijf overwegend positieve reviews te vinden zijn, zullen mensen eerder geneigd zijn om hier hun spullen te bestellen of hun opdracht hieraan te gunnen dan aan een bedrijf waar geen enkele review over te vinden is. Het hebben van reviews biedt dus openheid en transparantie over een aanbod. Dat steeds meer mensen hier waarde aan hechten, geeft aan dat reviews van cruciaal belang zijn. Mensen gaan hiervoor zelfs naar op zoek naar reviewsites want wie kan er nu meer over een aanbod vertellen dan de ervaringsdeskundigen zelf?

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten