Voordelen van de keuze voor een refurbished laptop

Daar bedoelen we mee dat we steeds duurzamer bezig zijn ook op het gebied van elektronica. Met een refurbished laptop geef je een apparaat een tweede leven en het heeft hierbij ook nog eens tal van voordelen.

Wat is een refurbished laptop precies?

Aangezien een refurbished laptop een relatief nieuw fenomeen is, kan het best zijn dat je hier nog nooit van gehoord hebt. Toch is het een ontwikkeling die steeds meer terrein wint. Logisch want in de huidige tijd willen we allemaal steeds duurzamere keuzes maken. Een refurbished laptop is een van die keuzes. Refurbished wil namelijk zeggen dat je een apparaat een tweede leven geeft. Dit heeft niets te maken met tweedehands waarbij je een apparaat op goed geluk één op één over neemt van iemand anders. Refurbished houdt namelijk dat het apparaat volledig is opgeknapt. Dat wil zeggen dat het device aan een grondige inspectie is onderworpen waarbij alle onderdelen waar nodig zijn vervangen. Reparaties zijn tot in perfectie uitgevoerd en daarnaast is het apparaat goed schoongemaakt waarbij eventuele oude data is verwijderd. Tot slot is het apparaat uitvoerig getest. Hierdoor heeft deze apparatuur uiteindelijk de technische kwaliteit van een nieuw exemplaar en krijgt het device een tweede leven.

Wat zijn de voordelen van een refurbished laptop?

Refurbished laptops zijn in veel gevallen computers die zo’n 2 á 3 jaar oud zijn en uit het bedrijfsleven komen. Veel bedrijven leasen hun hardware zodat ze deze na een aantal jaar kunnen omwisselen om volledig up to date te zijn en te blijven. Zoals je vast wel weet, gaan laptops veel langer mee dan deze 2 á 3 jaar zeker als ze aansluitend ook nog eens refurbished worden. Dit biedt dus veel en grote voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Doordat je een apparaat een tweede leven geeft, is dit zeer duurzaam en veel beter voor het milieu
  • Refurbished is veel goedkoper dan nieuw is sommige gevallen wel tot 40%
  • De BTW van refurbished apparatuur is aftrekbaar
  • De jaarlijkse afschrijving ligt een stuk lager
  • Je krijgt garantie op een refurbished laptop

Refurbished laptops zijn dus een uitstekende keuze en bieden tal van voordelen, niet alleen voor je portemonnee maar ook voor het milieu. Als dat niet duurzaam is……

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten