Steeds meer mensen kiezen voor omscholing om aan te kunnen sluiten op de arbeidsmarkt

Vooral Mbo’ers zwaar geraakt door de crisis

Zoals aangegeven laten veel mensen zich op dit moment omscholen en kiezen jongeren er zelfs voor om nog een aantal jaren door te studeren aangezien zij geen werk kunnen vinden. Als je dat afzet tegen de berichten dat er bijna geen personeel te vinden is, kan het zijn dat je je afvraagt hoe dit precies zit. Uit onderzoek blijkt dat vooral dat veel mbo’ers (zowel jong als oud) maar moeilijk aan de slag komen. In sectoren als de horeca, luchtvaart, persoonlijke verzorging maar ook in het toerisme, de evenementen branche en in administratieve beroepen zijn flinke klappen gevallen. Veel bedrijven hebben noodgedwongen moeten inkrimpen terwijl in andere sectoren blijkt dat de werkzaamheden ook uitbesteed kunnen worden aan bijvoorbeeld een zzp’er die men niet in dienst hoeft te nemen.

Sectoren waar wel werk in te vinden is

Het is dan ook logisch dat steeds meer mensen zich om laten scholen om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Waar aan de ene kant van de arbeidsmarkt bijna geen baan is te krijgen, zijn er aan de andere kant van de arbeidsmarkt banen in overvloed. Je kunt daarbij denken aan de zorg, logistiek, ICT, bouw, marketing en ga zo maar door. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt volgen elkaar in een hoog tempo op. Ook als je op dit moment nog een baan hebt maar niet zeker weet of dit in de toekomst ook nog zo zal zijn, is het verstandig om minimaal eens na te gaan denken over omscholing. Door avondonderwijs te volgen blijf je verzekerd van je inkomen maar ben je uiteindelijk wel klaar voor de toekomst. Door je om te laten scholen vergroot je je kans op een baan aanzienlijk.

Op zoek naar een opleiding?

Heb jij ook besloten dat je je wilt laten omscholen? Dan ben je waarschijnlijk niet alleen op zoek naar de opleiding die bij je past maar ook naar het opleidingsinstituut dat bij je past. Wees je er hierbij van bewust dat het niveau van opleidingsinstituten sterk kan verschillen. Het is dan ook goed om verschillende reviews te lezen alvorens je een definitieve keuze maakt. Hiervoor kun je het beste onafhankelijke review sites gebruiken. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk de juiste keuze maakt.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten