Van Santvoort: aanpakkers met lef

Van Santvoort enovatieve installaties is al 50 jaar baanbrekend en innovatief. Hier werken aanpakkers met lef! De vijftig medewerkers zijn trots op hun werk. Sommigen werken er al meer dan dertig jaar.

Van Santvoort biedt totaaloplossingen aan op het gebied van elektrotechniek en beveiligingsinstallaties. “Klanten kunnen het hele pakket bij ons neerleggen en wij regelen het,” zegt vestigingsdirecteur Tom Scheenen. “Onze meeste klanten zitten in de regio Den Bosch, met name in de woningbouw en de utiliteitsbouw.”

Trotse medewerkers

De organisatie-piramide van het bedrijf staat op zijn kop. Tom Scheenen: “Dat betekent dat ik als directeur onze medewerkers wil faciliteren en ervoor wil zorgen dat iedereen met plezier een stapje extra wil zetten. Dus niet van bovenaf vertellen wat ze moeten doen, maar stimuleren en mogelijkheden bieden voor groei en ontwikkeling. We luisteren graag naar waar de individuele behoefte ligt bij onze medewerkers. Dat zorgt voor meer werkplezier en saamhorigheid op de werkvloer.”

Samen 110 jaar ervaring

Van Santvoort werkt aan woningbouwprojecten met meerdere woningen, zorgcomplexen of appartementencomplexen, maar ook bedrijfspanden en scholen. Het bedrijf werd in 1973 opgericht door Wim van Santvoort. Twee van zijn medewerkers namen het bedrijf over: Jos van Schijndel en Marco van Boven. Zij hebben op hun beurt het bedrijf uitgebouwd tot wat het nu is.

In maart 2021 heeft DKC Totaaltechniek uit Wijchen de aandelen van Van Schijndel en Van Boven overgenomen. Scheenen: “De bedrijven vullen elkaar aan. DKC is specialist op het gebied van werktuigkundige installaties en koudetechniek waardoor we samen een echt totaalpakket kunnen aanbieden. DKC Totaaltechniek bestaat bovendien al 60 jaar. Samen zijn we dus goed voor 110 jaar ervaring!”

Projecten

Een greep uit de projecten van Van Santvoort? Het voormalige Canisius college in Nijmegen bijvoorbeeld. Dit pand wordt samen met DKC omgeturnd tot appartementen. Een ander project is de verbouwing van het fabriekspand voor het bedrijf Redefine Meat in Best. De nieuwe fabriek gaat vleesvervangers produceren met nieuwe technologie zoals 3D-printen.

Van Santvoort gaat samen met DKC de complete fabriek verbouwen. De hele omgeving wordt onder handen genomen: van vloeren, wanden tot plafonds, de luchtbehandeling, koeling en alle elektrotechnische en beveiligingstechnische installaties. Scheenen: “Er wordt hier iets compleet nieuws bedacht. Dus we bouwen iets dat nog niet bestaat. Dat vraagt om innovativiteit, of zoals wij het omschrijven: Enovativiteit.”

Opleidingsmogelijkheden

Van Santvoort heeft nu zo’n zeven medewerkers in opleiding. Dat zijn BBL’ers en zij-instromers. Als medewerkers willen doorgroeien binnen het bedrijf is er ook ruimte voor bijscholing.

Het mooiste aan Van Santvoort?

“Dat mensen iets voor elkaar over hebben,” zegt Scheenen. “Ik ben trots op onze mensen, maar ook op onze klanten. Onze klanten komen bij ons terug. En in ons personeelsbestand hebben we een laag verloop. Dat zit met name in de kwaliteit die we willen leveren. En in het Van Santvoort-hart dat onze medewerkers hebben.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten