Twee nummers, één telefoon, het voordeel van eSIM

Met eSIM ben je voorbereid op de toekomst binnen het mobiele bellen. Heb jij al een eSIM abonnement?

Wat is eSIM precies?

eSIM doet eigenlijk precies hetzelfde als een normale simkaart. Alleen zit deze simkaart standaard al ingebouwd in je telefoon. Daardoor houd je ruimte over voor nog een extra simkaart zodat je gemakkelijk kunt schakelen tussen twee verschillende telefoonnummers. Bovendien kun je nooit meer je simkaart verliezen. Wanneer je in het buitenland verblijft kun je tijdelijk gebruik maken van een lokale simkaart om zo te besparen op de kosten. Handig toch?

eSIM abonnementen

eSIM is nu beschikbaar voor iedereen met een Simyo simkaart. Of je nu prepaid belt of met een abonnement, dat maakt niet uit. Wat je wel moet checken is of jouw telefoon al eSIM ondersteund. Voorlopig zijn het nog vooral de nieuwste en duurdere smartphones die geschikt zijn voor deze virtuele kaart, maar er komen in een snel tempo steeds meer telefoons bij die eSIM ondersteunen.

Hoe wordt eSIM op mijn telefoon geactiveerd?

eSIM wordt geactiveerd via een app op je smartphone (mysimyo app). Als je al gebruik maakt van Simyo heb je deze app waarschijnlijk al. Ben je nieuw? Dan krijg je de inloggegevens toegestuurd zodra je bestelling is betaald. Als je heb ingelogd hoef je alleen nog maar de stappen te volgen via de app. eSIM installeren is echt niet moeilijk maar brengt je superveel voordelen. Je betaald namelijk helemaal niets extra voor het omruilen van een gewone simkaart naar een eSIMkaart. Het is op dit moment nog niet mogelijk maar er wordt hard aan gewerkt om de eSIM ook te laten samenwerken met je Apple watch.

Kies gemakkelijk het abonnement dat bij jou past

Iedereen gebruikt zijn smartphone anders. De een heeft genoeg aan slechts 1 gigabyte data terwijl de ander soms nog te kort komt bij 10 gigabyte per maand. Geen probleem, Sim Only samenstellen bij Simyo is gemakkelijk en er is altijd een abonnement dat precies aansluit op jouw belgewoontes. Zo is er een ruime keuze uit diverse bundels vanaf 0 gigabyte tot maar liefst 15 gigabyte per maand en kun je kiezen of je onbeperkt kan bellen en sms’en of liever betaald voor 200 minuten per maand. Ook heel handig is dat de bundels maandelijks aanpasbaar zijn. Dus betaal je nooit teveel of voor data die je niet gebruikt.

Ik wil aansluiten bij Simyo, kan ik mijn telefoonnummer behouden?

Wanneer je een telefoon hebt die klaar is voor het gebruik van eSIM, maar je provider ondersteunt het nog niet, dan kun je gratis overstappen naar Simyo. Uiteraard met behoud van je eigen vertrouwde telefoonnummers als je dat wil. Zodra het nummerbehoud is goedgekeurd wordt je vorige abonnement automatisch gestopt. Nummerbehoud kun je aanvragen tot 120 dagen voor het aflopen van je contract.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten