Snel kantoorruimte nodig? Zo vind je het!

Werken vanuit huis kan je werk-privé-balans behoorlijk verstoren. Wil je dat liever voorkomen? Dan kan het een idee zijn om een kantoorruimte te huren! In dit artikel delen we tips over hoe je zo snel mogelijk geschikte kantoorruimte kunt vinden.

1. Deel het in je netwerk

Als je op zoek bent naar kantoorruimte, doe dan eerst eens rondvraag in je eigen omgeving. Deel jouw vraag naar kantoorruimte in je netwerk, via vrienden, werkrelaties en via sociale media. Je netwerk bestaat doorgaans uit veel gelijkgestemden, wie weet zit er wel iemand tussen die een interessante partij weet waarvan je een kantoorruimte kunt huren of iemand die een kantoorruimte met je zou willen delen. Bovendien is het de ideale manier om ervaringen van anderen te ontdekken.

2. Kies een gedeelde kantoorruimte

Met name voor kleinere bedrijven kan gedeelde kantoorruimte ook een uitkomst zijn. Dergelijke flexwerkplekken zijn er tegenwoordig in overvloed. Het voordeel daarvan is dat je enkel de ruimte kunt huren die je daadwerkelijk nodig hebt voor jouw werkzaamheden. En als je in de toekomst gaat groeien en meer ruimte nodig hebben, kan je vaak eenvoudig opschalen. En ruimtes om te vergaderen en voorzieningen als de keuken en sanitair deel je met anderen. En wie weet doe je er ook nog eens nieuwe, interessante connecties op.

3. Neem een bedrijfsmakelaar in de arm

Heb jij een snelgroeiend bedrijf, dan kan het verstandiger zijn om een eigen kantoorruimte te huren in plaats van een flexibele kantoorruimte. Om de slagingskansen van je zoektocht te vergroten is het raadzaam om een commerciële makelaar in de arm te nemen die op de hoogte is van de kantoorruimtes bij jou in de regio. Zo’n makelaar heeft connecties en kan je bovendien een hoop zoekwerk uit handen nemen.

4. Structureel het internet afspeuren

Uiteraard kun je ook zelf structureel het internet afspeuren naar nieuwe kantoorruimte. Als je regelmatig het aanbod op de websites van de bedrijfsmakelaars in de gaten houdt, weet je wat de markt de bieden heeft en wat jouw mogelijkheden zijn. Zie je iets wat je bevalt? Dan kun je zelf contact opnemen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten