Op afstand werken heeft de toekomst; zorg voor een goede IT-afdeling

Eén van de weinig goede dingen die voortgekomen is uit de hele coronapandemie is dat we meer tijd willen voor gezin, familie en jezelf. Minder stress dankzij minder reistijd. Voor velen is dat een van de redenen om vaker thuis te werken. Daarnaast is dit flexibele werken fijn als men op locatie wil werken voor een betere concentratie of een overleg met een klant. Op afstand van kantoor werken heeft voor veel bedrijven de toekomst. Maar je moet het dan wel logistiek goed inrichten. Dat geldt vooral voor de digitale werkruimte. Een probleem kan je makkelijk laten oplossen door een goede IT-afdeling. Op afstand natuurlijk. Zo kun je met gemak bijvoorbeeld een developer inhuren in het buitenland.

IT-afdeling op afstand

Als je werknemers lekker op het balkon in het zonnetje de presentatie voorbereiden voor woensdag, dan willen ze natuurlijk wel op de een of andere manier kunnen inloggen in the cloud van kantoor. Samenwerken op afstand is heel gemakkelijk door allerlei IT-oplossingen. Toch is het heel belangrijk om de digitale werkruimte goed te beveiligen. Maar wat moet je doen als je thuis lekker in de flow zit en de verbinding met de server op kantoor houdt er ineens mee op? Of je kan ineens niet bij belangrijke files? Juist, dan schakel je de IT-afdeling in. Want dat op afstand werken, vergt heel wat van de servers en de digitale werkomgeving en je wil met zo min mogelijk haperingen lekker met elkaar aan de slag kunnen. En die IT-professionals kun je ook – dankzij de huidige techniek – op afstand inhuren.

Over de grens

We zien steeds vaker dat deze afdeling zich ook op afstand bevindt. En dit kan zeker een aanzienlijke afstand zijn; tot ver over de grens zijn deze professionals te vinden. Het werken met Software Ontwikkelaars, Helpdesk of andere IT professionals op afstand wordt eigenlijk al een tijdje gedaan en heeft zo zijn voordelen. Zo zijn deze IT-bedrijven niet erg duur, maar er is wel heel veel kennis in huis. In Nederland zijn er veel grote bedrijven die het werk van computers, internet en digitalisering uitbesteden naar de Aziatische markt, zoals India en Taiwan of de Filipijnen. Tevens populair zijn de Baltische Staten en Oost-Europese landen. Heb je hulp nodig? Dan staat er altijd een IT-professional in het buitenland voor je klaar om je te helpen. Ideaal als je voor je eigen bedrijf geen IT-er kan vinden die ook goed is in bijvoorbeeld Software development en andere computer en IT-gerelateerde zaken.

Voordeel uitbesteden IT-afdeling

Het inhuren van IT-professionals in het buitenland heeft zo zijn voordelen. Voor veel bedrijven is het veel betaalbaarder bijvoorbeeld. Dankzij een goede werkmentaliteit zijn deze helpdesks en IT-professionals zelfs ondanks het tijdsverschil altijd stand by. Bovendien weten deze professionals alles van software ontwikkeling, het inrichten van de digitale werkruimte, onderhoud van servers en dergelijke. Er is geen probleem wat zij op afstand voor je kunnen oplossen.

Bedrijfscultuur

Toch zit er aan het uitbesteden van deze taken aan professionals over de grens een nadeel en dat is het verschil in bedrijfscultuur. Werknemers in Aziatische landen staan heel anders in het bedrijfsleven dan werknemers in de Baltische Staten, maar ook dat verschilt enorm met hoe we in Nederland met elkaar omgaan en wat we verwachten van de IT-specialist als er problemen zijn. Wat dacht je ook van de taalbarrière? Hoe goed iedereen ook Engels spreekt je kan zomaar elkaar verkeerd begrijpen via mail of telefoon. Dan is het verstandig om eens dichter bij huis op te zoek te gaan naar dezelfde kwaliteit, voor een goede prijs. Wat dacht je er dan van om in zee te gaan met een IT-bedrijf in Spanje?

Spanje-Nederland

Er is een reden waarom Nederlanders zo graag in Spanje vertoeven en dat is het klimaat. De werkethiek verschilt ook niet veel van de Nederlandse mentaliteit, waardoor samenwerken met een IT-bedrijf op afstand veel gemakkelijker zal gaan. Bovendien zijn de IT-ers van het Nearshore Software Development Center snel in te vliegen voor een overleg in Nederland. En wat dacht je van andersom? Hoe heerlijk is het om onder de Spaanse zon op afstand te werken, maar direct met de software ontwikkelaars die je bedrijf een voorsprong gaan geven op de markt. Er zijn verschillende aanbieders waarbij IT-professionals voor je aan de slag kunnen gaan, ook op het gebied van software ontwikkeling. Kijk maar eens op oscala.nl en ontdek een IT specialist met Nederlands sprekende supervisors. Dat werkt toch wel zo prettig – ook vanuit huis.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten