Uw oude hardware is nog geld waard!

Beschikt u als ondernemer over hardware die niet meer wordt gebruikt? Laat het niet liggen, uw oude hardware is nog geld waard! Binnen Nederland zijn er verschillende bedrijven actief die graag uw oude hardware opkopen, een voorbeeld van zo’n bedrijf is CTC IT Solutions. Dit bedrijf is al sinds 2004 actief binnen de IT-sector en koopt diverse soorten hardware op. U kunt denken aan oude computers, laptops, servers, monitoren, tablets en telefoons. Het bedrijf is geïnteresseerd in apparatuur die nog geen zes jaar in gebruik is.

Voor veel ondernemers zijn bedrijven zoals CTC IT Solutions het adres voor het veilig afvoeren van hun oude hardware.

Waarom uw oude hardware laten opkopen?

Naast het opstrijken van de restwaarde, zijn er nog een aantal andere redenen om uw oude hardware te verkopen aan een gespecialiseerd bedrijf.

  • Datalekken voorkomen: op de harde schijven van uw oude hardware kan gevoelige informatie staan, zoals persoonsgegevens. Zelfs wanneer u denkt dat deze data is verwijderd, kunnen kwaadwillende het terughalen. Gespecialiseerde bedrijven zoals CTC IT Solutions verwijderen deze data grondig. Zo kan uw oude hardware opnieuw gebruikt worden, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een datalek.

    Wanneer een harde schijf kapot is wordt deze op een professionele wijze vernietigd, dit om te voorkomen dat iemand alsnog de data probeert te herstellen.

  • Ruimte creëren: wanneer u over een grote hoeveelheid oude hardware beschikt, kan deze behoorlijk wat ruimte innemen binnen uw kantoor. Door uw oude hardware te laten opkopen komt deze kostbare ruimte weer vrij.

  • Bijdragen aan een beter milieu: indien mogelijk, krijgt uw oude hardware een tweede leven. U kunt denken aan de doorverkoop van oude telefoons, laptops en computers aan andere ondernemers of particulieren. Zo draagt uw bedrijf bij aan het verminderen van de vraag naar nieuwe hardware, dit is beter voor het milieu omdat er minder productie nodig is.

Laat uw oude hardware vrijblijvend taxeren

Als u uw oude hardware wilt verkopen, kunt u deze in de meeste gevallen vrijblijvend laten taxeren. Indien u akkoord gaat met de vastgestelde restwaarde, haalt het bedrijf de oude hardware op. U hoeft de hardware alleen maar los te koppelen en klaar te zetten. Meestal nemen ze de muizen, toetsenborden en kabels niet mee.

Rapportage en certificaten

Bedrijven zoals CTC IT Solutions leveren een volledig verzorgd proces. Naast de waardebepaling en het afvoeren van uw oude hardware, sturen ze u ook de benodigde rapporten en certificaten toe.

Controleer altijd of de koper ISO9001, ISO14001, ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd is. Dit geeft aan dat de koper veilig en verantwoord omgaat met de data die op uw oude hardware staat.

Voorwaarden laten opkopen oude hardware

De meeste opkopers hanteren hun eigen voorwaarden. Ze kopen bijvoorbeeld geen hardware van particulieren en er mogen geen defecte of incomplete apparaten worden aangeboden. Met incompleet doelen wij bijvoorbeeld op een desktop zonder moederbord. Bovendien moet u meerdere apparaten aanbieden, de meeste bedrijven gaan niet met u in zee als u maar een of twee apparaten wilt verkopen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten