Nieuwe partner Truckacademy West-Brabant

Truckacademy West-Brabant heeft een nieuwe samenwerkingspartner; Truckland met de vestiging in Tilburg heeft zich aangesloten bij de Truckacademy. Het tekort aan vrachtwagen-monteurs en toenemende complexiteit van bedrijfsautotechniek is de aanleiding voor deze samenwerking.

Foto: 7 Leerlingen zijn inmiddels gestart bij Truckland in Tilburg. “De trucks zijn vaak nog erg nieuw, met de nieuwste technieken. Echt wel gaaf!”

Bij Curio in Breda volgen studenten mbo-theorielessen in bedrijfsautotechniek. Praktijkles krijgen ze door 4 dagen per week te werken bij Truckland in Tilburg.

Onderwijs werkt samen

Het tekort aan technisch specialisten voor bedrijfswagens is zo groot dat ook onderwijsinstellingen nu samenwerken. Curio, Koning Willem I College en Scalda zoeken samen naar een oplossing voor het tekort. John Kerstens, onderwijsmanager bij Curio is enthousiast. “In goed overleg met Koning Willem I College starten wij vanuit Breda, samen met Rob Josten van Koning Willem I College vanuit Den Bosch de samenwerking met Truckland. Zo kunnen we nog beter de regio bedienen.”

Trucks, bestelwagens en andere bedrijfswagens

7 leerlingen werken inmiddels bij Truckland in Tilburg. Er zijn meestal 30 voertuigen tegelijk in onderhoud, dus stilzitten is er niet bij. Student Sander Lokate vertelt: “Wij studeren in Breda aan de opleiding eerste bedrijfsautotechnicus. Hier leren we om aan allerlei verschillende trucks te werken. Dit is wel het echte werken. En ik ben blij dat ik stage kan lopen in mijn eigen woonplaats.”

“Deze samenwerking verbindt ons nu én voor de toekomst. Samen leiden we de medewerkers van de toekomst op.” – Nico van Beek, Clustermanager Zuid – Truckland

Direct werk voor zeker 10 nieuwe monteurs

Vestigingsmanager John Kools sluit zich aan bij de uitspraak van Nico. “We zijn heel hard op zoek naar nieuwe monteurs. Als er morgen 10 nieuwe monteurs binnenlopen, hebben we direct werk voor ze. Het aantal vrachtwagen ritten is het afgelopen jaar enorm gestegen. Truck onderhoud is daarom belangrijker dan ooit. Niet alleen het technisch sleutelen. Maar ook zeker het uitlezen van foutcodes en het stellen van diagnoses.”

SourceTruckland
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten