Anvil Industries, een ‘keimooi bedrijf om voor te werken’

Werken in de metaal vies en zwaar? Het tegendeel is waar bij Anvil Industries in Valkenswaard. In het prachtige, nieuwe gebouw is alles netjes, schoon en heel open. Grote raampartijen geven een ruime blik op de productieafdelingen. Op de grijs gecoate werkvloer staan hypermoderne machines voorzien van robots. Medewerkers dragen mooie bedrijfskleding. “Als je zegt dat je in de metaal werkt, denken veel mensen dat je de hele dag in een overall loopt, met een kap op je hoofd en handschoenen aan”, lacht medewerker Tom Intven. “Dat is hier echt niet zo. Wij blijven gewoon lekker schoon.”

Anvil Industries is specialist op het gebied van verspanen, lassamenstellingen en mechanische (cleanroom) assemblage, veelal voor de hightech industrie. Een zevental bedrijven verdeeld over vijf locaties werkt nauw samen onder de Anvil vlag. In de nieuwbouw in Valkenswaard zijn Jansen Machining Technology en Job Precision gevestigd. Twee medewerkers vertellen vol enthousiasme waarom Anvil ‘gewoon een keimooi bedrijf is om voor te werken’.

Volop kans om te groeien

“Je krijgt hier in je werk veel vrijheid, verantwoordelijkheid en de kans om door te groeien, als je dat wilt”, vertelt Kevin Roefs (28). Zelf heeft hij, in de acht jaar dat hij bij Job Precision werkt, al een mooie carrière gemaakt. Begonnen als CNC frezer is Kevin nu werkvoorbereider. Hij deed ondertussen ook nog de avond-HTS en kon in die jaren afschalen naar 32 uur per week. “Dat was heel prettig en gaf mij voldoende tijd en rust om te werken aan opdrachten vanuit de opleiding.” Kevin roemt de fijne werksfeer in het bedrijf. “We gaan prettig met elkaar om, er is altijd veel werk en alles is gewoon heel goed geregeld. Van het inwerken van nieuwe mensen, de jaarlijkse feestjes tot het gratis fruit dat hier overal staat.”

Vrijheid en vertrouwen

Tom Intven (30) kwam ruim 3 jaar geleden in dienst bij Jansen Machining Technology. “In mijn vorige baan kon ik niet meer verder doorgroeien en deed ik alles op de automatische piloot”, vertelt Tom. “Hier heb ik veel meer uitdaging, want ze zetten volop in op vernieuwen en automatiseren. Ik ben verantwoordelijk voor een draai-freescombinatie, die 24/7 onbemand kan werken. De vrijheid die ik hier krijg om benodigde gereedschappen aan te schaffen of om productieprogramma’s in elkaar te draaien, vind ik geweldig. We werken toch echt met heel dure machines en materialen, maar je krijgt hier het volste vertrouwen. Dat werkt heel prettig!”

Tijd voor geintjes

Bij Anvil richt het werven van personeel zich veelal op jonge mensen, die een goede mix vormen met de oudere medewerkers. “Het is hartstikke leuk om met zoveel leeftijdsgenoten te werken”, vertelt Tom. “We weten echt wel van aanpakken, maar er is zeker ook tijd voor een geintje zo af en toe.”

Overuren geen probleem

Door het grote werkaanbod bij Anvil worden er veel uren gedraaid. “Er is een grote bereidwilligheid om over te werken”, vertelt Kevin. “Mensen zien zelf ook wel dat het druk is en voelen zich verantwoordelijk om het werk op tijd af te krijgen voor de klant. En als iemand echt niet kan, wordt dat onderling altijd geregeld. Kijk, je werkt niet alleen bíj een bedrijf maar ook vóór een bedrijf. En als het goed gaat met dat bedrijf, dan gaat het ook goed met de medewerkers.”

Machines draaiende houden

De onbemande machines produceren 24/7. Als er in de avond of het weekend een storing is, krijgt een klein groepje collega’s, waaronder Tom, een sms-alarm. “Dan stemmen we even af wie gaat en dan verhelpen we de storing. We doen er alles aan om die machines zoveel mogelijk uren te laten draaien als wij er niet zijn. En als het een keer niet lukt om te gaan, dan is dat ook geen enkel probleem. Het geeft mij wel echt een goed gevoel als ik ’s avonds thuis op de bank lig en weet dat de productie gewoon doordraait. Dan kom ik hier ’s ochtends aan en ligt er een tafel vol producten. Hoe mooi is dat!”

Zoek jij ook een baan waar je net zo enthousiast van wordt als Tom en Kevin? In een mooie werkomgeving, met een leuke sfeer, flexibele werktijden en volop kansen om jezelf te ontwikkelen? Bij Anvil Industries vind je het allemaal! Als sterk groeiend bedrijf zijn wij altijd op zoek naar nieuwe mensen. Kijk op de website werkenbijAnvil.nl voor de vacatures en op www.livebrochure.nl/anvil voor nog meer informatie. En laat je verrassen door de schone, innovatieve en geautomatiseerde wereld van metaal.

Auteur: Dianne Huijskens

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten