Meewerkend Boxtel

De gemeente Boxtel stimuleert en ondersteunt creatieve, eigenzinnige oplossingen en opbouwende initiatieven om duurzaam te ondernemen. Daarbij werkt de gemeente mee om inwoners, bedrijven, instellingen en organisatie het beste te halen uit zichzelf en hun omgeving. Niet alleen voor eigen belang, maar ook voor de generaties na ons. Wanneer je jezelf hierin herkent dan is de gemeente Boxtel voor jou dé plek om succesvol te ondernemen.

Ondernemen in het Groene Woud

Te midden van de stedendriehoek Eindhoven – Tilburg- Den Bosch ligt het Groene Woud. In het hart van deze groene en goed bereikbare omgeving biedt Boxtel een aantrekkelijk ondernemersklimaat.

Ondernemen zit in het dna van de Boxtelaren. De gemeente heeft vier bedrijventerreinen met in totaal ongeveer 35.000 m2 bedrijfsruimte. Initiatief tonen, kansen creëren en pakken, innoveren en je nek uit steken, behoren tot belangrijke kernelementen. Door deze aanpak zijn veel Boxtelse bedrijven al decennialang met succes in onze gemeente gevestigd. Ook landelijke en regionale ondernemingen kennen steeds beter de weg naar de gemeente Boxtel.

Stimuleren van duurzame ideeën

De gemeente Boxtel stimuleert ondernemers in innovatieve en (sociaal) duurzame ideeën. Dit kan op allerlei manieren. De gemeente denkt mee, onderzoekt de haalbaarheid van mogelijkheden en brengt ondernemers samen voor een betere samenleving en een sterkere economie.
Daarnaast helpt Boxtel starters en potentiële ondernemers wegwijs te worden in ‘ondernemersland’.

Kenniscentrum voor ontwikkeling van duurzame materialen

De wereld om ons heen verandert. De behoefte aan plantaardige grondstoffen die fossiele grondstoffen kunnen vervangen groeit, evenals de vraag naar groene energie en biobased producten. De Biobased Economy is sterk in opkomst en de technologie rond groene grondstoffen krijgt in Boxtel volop de ruimte. De gemeente Boxtel ontwikkelt een groot industrieperceel GreenTech Park Brabant. Op de 9 ha uitgeefbare grond kunnen bedrijven en (onderwijs)instellingen die zich bezighouden met innovatie en duurzaamheid zich vestigen. GreenTech Park Brabant wordt het centrum waar kennis wordt vergaard om vanuit lokale biomassastromen nieuwe materialen en producten te ontwikkelen. Voor meer informatie kijk op www.boxtel.nl/greentech

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten