Medewerkers KSE Process Technology van begin tot eind betrokken.

Wat het werken bij KSE volgens medewerkers zo aantrekkelijk maakt? De gemoedelijke sfeer. Tel daar de bereidheid van collega’s om een ander te helpen bij op en je hebt een fijne werkplek waar mensen zich thuis voelen. “We doen het hier echt met zijn allen.”

De wereldspeler op het gebied van doseer- en weegsystemen voor dier- en veevoeder werd bijna 50 jaar geleden (1973) opgericht. Klanten roemen het bedrijf om de 24/7 bereikbaarheid. Marketingmedewerker Nathalie Melis: “Valt apparatuur stil, dan telt iedere minuut. Een groot voordeel is dat we wereldwijd direct ondersteuning kunnen bieden aan onze klanten. 95 procent van de storingen kunnen we online verhelpen en dat is heel handig, zeker in deze roerige tijd.”

Nichemarkt

Het bedrijf is wereldwijd actief met klanten verspreid over Europa, Amerika, Azië tot aan Australië. Doordat klanten zich in een echte nichemarkt bevinden, weten ze KSE Process Technology eenvoudig te vinden. “Wij zitten heel specifiek op het aspect van doseren en wegen.”

Het bedrijf bestaat uit drie verschillende business units:

  • Business Unit Alfra, een unit die zich bezighoudt met de doseer- en weegapparatuur specifiek voor mengvoeder, petfood en premix equipment.
  • Business Unit automatisering, een unit waarbinnen gewerkt wordt met de software Promas. De machines die KSE Process Technology ontwerpt en fabriceert, worden op basis van deze software aangestuurd. Maar ook complete fabrieksbesturingen/procesbesturingen worden op basis van Promas aangestuurd.
  • Business Unit Projecten, een unit waarbinnen aan breder getrokken en grotere projecten wordt gewerkt naar aanleiding van complexe orders. Bij het realiseren van projectoplossingen wordt hierbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de producten uit BU Alfra en BU Process Automation.

Hoger level

“Als onze medewerkers zich ontwikkelen, ontwikkelt KSE zich ook.” Het is een veelgehoorde uitspraak binnen de muren van het bedrijf in Bladel. Aan deze uitspraak wordt de laatste jaren veelvuldig gehoor gegeven, medewerkers krijgen volop gelegenheid zich te ontwikkelen binnen KSE. Met behulp van trainingen tillen we de organisatie, en dus ook de medewerkers naar een hoger level. Dit zijn uiteenlopende trainingen die bijvoorbeeld heel vakgericht zijn maar soms ook wat algemener van aard zoals trainingen op het gebied van communicatie, leidinggeven en projectmanagement, of een softskill-training die leert hoe je mensen kunt coachen. Uit evaluatiegesprekken komen regelmatig ideeën voor het volgen van een opleiding, training of cursus. “Daarbij kijken we meteen of we de opleiding ook aan een bredere groep medewerkers kunnen aanbieden. Ook zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Mensen maken hier echt stappen en krijgen kansen. Dat is ook mede dankzij de korte lijnen die we hanteren en het feit dat we alle disciplines zelf in huis hebben.”

Alle disciplines in huis

Over al die verschillende disciplines onder één dak verbazen mensen van buitenaf zich nog weleens. Behalve de technische afdelingen heeft het bedrijf ook een eigen afdeling voor Sales, HR, Administratie, ICT, Marketing, Communicatie en Kwaliteit.

Geen verspilling

De Alfra machines kennen een gemiddelde levensduur van vijftig jaar. Machines worden zo glad mogelijk afgewerkt, zodat geen resten achterblijven en ieder product zuiver geproduceerd kan worden. Het afwegen en doseren van grondstoffen verloopt steeds nauwkeuriger, dit staat bij ons en onze klanten ‘hoog in het vaandel’. Met name vanwege de voedseltekorten die dreigen te ontstaan. Melis: “Elke grondstof heeft zijn eigen verwerking en daarom is het zo belangrijk dat wij over de juiste proceskennis beschikken. Daarbij kijken we ook naar het beheersbaar houden van energieverbruik. Dat doen we met hogere productiviteit, reductie van downtime en instellingen eenvoudig aanpasbaar maken aan receptuur en omstandigheden.”

Totstandkoming van een productieproces

Nieuwe, goede arbeidskrachten kan KSE absoluut gebruiken. Het internationaal opererende bedrijf kent nog steeds een informele sfeer met een no nonsense cultuur met veel aandacht voor de balans tussen werk en privé. “Van echte hiërarchie is geen sprake en bij de directie mag je altijd een vraag neerleggen.” Medewerkers realiseren bij ons het productproces van begin tot eind. “Je draagt bij aan de totstandkoming van een volledig product of project en dat is voor veel mensen echt een meerwaarde in hun werk.”

Auteur: Carlin Klijn-van Best

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten