Koning Willem I College lanceert online oriëntatieroute voor studiekiezers

Vanaf deze week heeft het Koning Willem I College er een nieuw hulpmiddel bij voor studiekiezers: een online oriëntatieroute. In de interactieve video neemt onze gastheer de kiezer mee door het land van Koning Willem I College.

Door het maken van verschillende keuzes komt de kiezer erachter waar zijn of haar interesses liggen. Aan het einde van de route wordt er een persoonlijke routekaart getoond. Met de routekaart en vele andere hulpmiddelen helpt KW1C je bij een juiste studiekeuze.

Uniek concept

Het Koning Willem I college is een van de eerste onderwijsinstellingen die een dergelijke interactieve oriëntatieroute aanbiedt. “We hebben dit extra hulpmiddel ontwikkeld om leerlingen van de middelbare school, maar ook huidige studenten, te helpen bij hun studiekeuze. Een uniek concept dat helemaal aansluit bij de belevingswereld van deze doelgroep. Tegelijkertijd bieden we ze een kijkje op ons college. Door de route te doorlopen krijgen ze een beter beeld van hun interesses en dit kan helpen om tot een juiste studiekeuze te komen,” licht Desiree Vonk, teamleider bij het Studenten Succes Centrum, toe.

Interesses in beeld

Ontdek hier de route naar jouw toekomst. Zo start de online oriëntatieroute. De gastheer neemt je mee op pad door het college en laat diverse afdelingen en gebouwen zien. Hij legt je, op een humorvolle en enthousiasmerende manier, allerlei vraagstukken voor. Ben je een denker of een doener? Werk je graag alleen of samen? Maar denk ook aan vragen als: ben je een spender of een spaarder? De keuzes die je onderweg maakt geven een beeld van jouw voorkeuren en interesses. Dit bepaalt jouw einduitslag, ofwel je persoonlijke routekaart.

Persoonlijke routekaart

De persoonlijke routekaart die de kiezers aan het einde ontvangen, geeft inzicht in hun persoonlijke interesses. Ben je meer een ondernemer, een samenwerker of bijvoorbeeld vooral een ontwerper? Heeft de route je duidelijk gemaakt welke kant je op wilt met je loopbaan? Dan kun je je direct aanmelden voor een opleiding. Heb je nog meer nodig om tot een goede studiekeuze te komen? Dan bieden we diverse vervolgstappen aan, onder andere een gesprek met een leraar of een studiekeuzeadviseur, en filmpjes over opleidingen en afdelingen.

Ontdek hier de oriëntatieroute. Alle hulp voor studiekeuze overzichtelijk bij elkaar, kijk dan hier.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten