Kankerdiagnoses sneller en beter

Het Nijmeegse bedrijf Aiosyn ontwikkelt slimme software die pathologen helpt om sneller en beter kankerdiagnoses te stellen. Hoe beter de diagnose, hoe beter de patiënt geholpen kan worden. Aiosyn maakte gebruik van een ‘groeivoucher’ van De Groeiversneller. Patrick de Boer, medeoprichter en CEO van Aiosyn: “Met De Groeiversneller hebben we belangrijke inzichten verkregen in de Europese regelgeving op het gebied van medische software. Met deze inzichten hebben we de productstrategie voor ons eerste algoritme verder verfijnd.”

Provincie Gelderland financiert De Groeiversneller, een ondersteuningsprogramma voor Gelderse mkb’ers met groeiambities. Oost NL is programmamanager. Ook een voucher aanvragen? Kijk op onze site naar de voorwaarden en dien je groeiplan in.

Meer kankerpatiënten en minder pathologen

De Boer: “Een analyse van het Integraal Kankercentrum Nederland laat zien het aantal patiënten met kanker in Nederland met 70% toeneemt in 2032. Tegelijkertijd is er een tekort aan pathologen en neemt de werkdruk dus nog verder toe. Onze slimme software op basis van artificial intelligence helpt pathologen enorm met de efficiency slag van hun werkzaamheden.”

Ondersteuning De Groeiversneller

De Boer werd door Oost NL gewezen op de mogelijkheden van De Groeiversneller. “Het was voor ons een goed instrument omdat we ons aan het oriënteren waren naar een advies op het gebied van Europese regelgeving voor de medische software die wij ontwikkelen. Met ondersteuning van De Groeiversneller hebben we een externe expert ingehuurd.” Hij kan andere mkb’ers ‘zeker’ aanraden gebruik te maken van De Groeiversneller. “Het is een flexibel instrument waardoor je deze makkelijk kunt gebruiken voor diverse externe adviezen die je als bedrijf nodig hebt om sneller en beter te groeien.”

Goede reacties

Waar komt de naam Aiosyn vandaan? “Dat komt voort uit ‘artificial intelligence’ en eosine, de meest gebruikte kleurstof voor pathologie coupes. Pathologen herkennen dit meteen. We krijgen goede reacties van hen op onze doelstellingen en de eerste producten. Dat is natuurlijk fijn omdat we pathologen uiteindelijk helpen om hun werk beter en efficiënter te doen.”

Starter met impact

Aiosyn is een spin-out van het Radboud Universitair Medisch Centrum en ontving in 2022 via Oost NL financiering vanuit het Ion+ fonds en vanuit het Ion+2fonds. ION+ is een innovatiefonds voor mkb’ers in Gelderland en wordt gefinancierd door de provincie Gelderland en een bijdrage uit het Europese subsidieprogramma OP-Oost. Het jonge bedrijf werd vorig najaar geselecteerd uit meer dan 200 starters als een van de meest impactvolle starters van Oost-Nederland.

 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Oost NL
Oost NLhttp://www.oostnl.nl
In opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat versterken wij de regionale economie. We laten ondernemers die bijdragen aan maatschappelijke oplossingen duurzaam innoveren, investeren en internationaliseren.

Meer berichten