Hessels Poedercoating belangrijke speler in West-Brabantse economie

Hessels Poedercoating draait al ‘even’ mee in de Bredase economie. De geschiedenis van het familiebedrijf gaat bijna 125 jaar terug. Als ‘smidje op de hoek’ begonnen, daarna constructiebedrijf en later producent van allerhande toepassingen van draadstaal.

Na met Hessels Industrie als producent van winkelinrichting alle bekende winkelketens te hebben voorzien van schappen, rekken, stellingen en ander meubilair zijn ze uiteindelijk in 1999 gestart met Hessels Poedercoating.

Regionale kwaliteiten

In Breda wonen en werken mensen graag. Ze voelen zich verbonden met elkaar en de stad. De historische binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, horeca en evenementen. De gunstige geografische ligging heeft een sterke aantrekkingskracht op het bedrijfsleven, nationaal en internationaal. Het toepassen van nieuwe technologie en creativiteit wordt gestimuleerd door de al eeuwen bestaande handelsgeest en drang tot vernieuwing.

Innovatie bij Hessels

Hessels Poedercoating bestaat al 20 jaar en heeft zich dankzij het hypermoderne machinepark en de gekwalificeerde medewerkers ontwikkeld tot de nummer 1 in poedercoating in West-Brabant en omstreken. Hessels verzorgt vanaf het industrieterrein Hoogeind zelf het transport om de hoge leverbetrouwbaarheid te borgen.

Apetrots

Gelijk met de ingebruikname van de hypermoderne poedercoatstraat in 2019 heeft Hessels Poedercoating externe communicatie ingezet om te laten zien wie ze zijn en wat ze doen. “In Breda zijn we gewend om te zeggen ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ of ‘Bescheidenheid siert de mens’”, aldus Arjen Hessels, directeur van Hessels Poedercoating. “Maar we zijn een beetje uit onze schulp gekropen. Ik wil niet hoog van de toren blazen, maar ik wil de wereld wél laten zien dat we er zijn, wat we doen en dat ik trots ben op wat we hier met elkaar hebben neergezet.”

Noodzakelijke ontwikkelingen

Niet alleen in Breda, maar wereldwijd worden diepgaande veranderingen steeds meer zichtbaar: in technologie, energiegebruik, klimaatvraagstukken en de verschuiving van economische machten. Zonder extra inspanningen blijft economische groei achter. Vernieuwing is noodzaak. Over 15 jaar is in feite ieder bedrijf een IT-bedrijf en leiden duurzaamheidseisen tot totaal nieuwe verdienmodellen. Hessels: “Kijk, laten we heel eerlijk zijn. In het mondiale krachtenveld zijn we natuurlijk maar een heel kleine speler. Ons teruggebrachte energieverbruik door de ingebruikname van moderne installaties, terugwinning van warmte en het plaatsen van LED-verlichting kun je zien als een druppel op een gloeiende plaat. Maar al die druppels bij elkaar zorgen toch dat die plaat afkoelt.”

Vlinder in stalen lpopbrug

Visie: Internationale Hotspot voor Toegepaste Technologie en Creativiteit

In 2030 excelleert Breda als ‘internationale hotspot voor toegepaste technologie en creativiteit’. Ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden vormen een levendig en effectief ecosysteem waarin mensen doelgericht samenwerken aan versterking van de economie en aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke opgaven. Zo wordt de economie in de breedte versterkt, nemen werkgelegenheid, inkomen en brede welvaart van Bredanaars toe en wordt de stad ondernemender, verrassender en groener.

Ambitie van Breda

De gemeente Breda spreekt over kansen om Bredase economische voorspoed te verzilveren voor meer welvaart en meer keuze in banen. Dit houdt in dat, samen met stakeholders uit bedrijfsleven, overheid en onderwijs er strategische keuzes worden gemaakt, er wordt gewerkt aan een effectieve uitvoering en waardoor kansen optimaal benut worden om Breda ook in de toekomst economisch gezond en welvarend te houden. Met een focus op toegepaste innovatie en een sterk ecosysteem waarin ondernemerschap in de breedte kan bloeien, heeft Breda de ambitie om een internationale hotspot te worden voor toegepaste technologie en creativiteit.

Ambitie van Hessels

Op de vraag of Hessels Poedercoating de ambitie van de gemeente Breda volgt, antwoordt Arjen Hessels: “Het klinkt me als muziek in de oren. De vorige generaties Hessels hebben weleens gezegd dat ze op de bestuurdersstoel hadden willen zitten. En dan bedoel ik niet de stoel van onze chauffeur. Nee, ik bedoel het pluche van de raadszaal. Als wethouder of als burgemeester. Om meer het verschil te kunnen maken, om de kwaliteiten van deze regio meer in te zetten en daarvan met elkaar te profiteren. Dat de gemeente daar nu deze visie voor onderschrijft en die heeft vertaald in een duidelijke ambitie, juich ik van harte toe. Daar dragen wij ons steentje graag aan bij in de vorm van innovaties, investeringen in mensen en middelen.”

Volg de social mediakanalen van Hessels Poedercoating om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen:

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten