StreetPlug BV op 10e plaats in KVK Innovatie Top 100 2020

Elektrisch rijden bevindt zich in een stroomversnelling. Het is een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen, maar al die auto’s moeten wel opgeladen worden. Laadpalen kunnen een obstakel en vervuiling van het straatbeeld zijn, bijvoorbeeld in een historische binnenstad.

De StreetPlug zorgt juist voor een duurzamere, veiligere en mooiere straat: het is de eerste slimme ondergrondse laadvoorziening.

Eenvoudig en veilig

Door slim design is de uitstraling compact en modern en dankzij de StreetPlug App is ze eenvoudig te gebruiken. Het robuuste deksel met slotvergrendeling zorgt voor een hoge belastbaarheid, de semiautomatische sluiting voor veiligheid. Water wordt snel afgevoerd door een efficiënt watermanagementsysteem. Doordat de StreetPlug ondergronds is weggewerkt, valt deze in het straatbeeld niet op.

Slimmer

In de toekomst zullen steeds vaker woonwijken en zelfs (binnen)steden slimmer, veiliger en duurzamer worden ontwikkeld. Slimme mobiliteit zal worden gecombineerd met dito laadinfrastructuur. Behalve de (monumentale) gemeentes moet ook de zakelijke omgeving rekening houden met een toenemende infrastructuur voor elektrisch vervoer. De StreetPlug is ook een goede oplossing voor de particuliere markt. Hij kan worden toegepast bij weinig ruimte en op de stoep, zonder het zicht te verstoren of een obstakel te vormen. Door twee verschillende stekkersystemen is aansluiting van andere elektrische apparatuur, zoals de fiets of de grasmaaier, ook mogelijk.

Serieproductie

In 2017 startte een pilot en nu wordt de StreetPlug vanuit serieproductie geleverd. De laadvoorziening is direct verkrijgbaar bij StreetPlug B.V. Een dealernetwerk voor de Nederlandse markt is in ontwikkeling, maar buitenlandse projecten worden ook gerealiseerd.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten