De Rooi Pannen: een school voor ondernemers in de regio

De Rooi Pannen leert studenten ondernemend te zijn met haar unieke onderwijsconcept. De school combineert theorie met praktijk, stimuleert innovatie en samenwerking, en biedt kansen voor een Leven Lang Ontwikkelen. In dit artikel ontdek je hoe De Rooi Pannen studenten helpt om hun eigen bedrijf te starten of te managen, hoe de school samenwerkt met regionale bedrijven, en hoe de school een kenniscentrum is voor professionals.

Mbo-opleidingen tot ondernemer

De Rooi Pannen leert studenten ondernemend en innovatief te zijn. De school heeft ook opleidingen waar je als ondernemer afstudeert, zoals Horecaondernemer/-manager. Deze opleiding leidt studenten op tot zelfstandige horecaondernemers of managers van een horecabedrijf. Studenten leren alles over het runnen van een horecazaak, van koken en serveren tot financiën en marketing. Ze doen praktijkervaring op in onder andere de eigen horecagelegenheden van de school, die open zijn voor iedereen.

Stage en praktijkervaring opdoen bij bedrijven in de regio

Naast het starten van een eigen bedrijf, lopen studenten van De Rooi Pannen ook stage bij bestaande bedrijven in de omgeving. Zo maken ze kennis met de praktijk en bouwen ze een netwerk op. De school heeft verschillende projectbureaus die bedrijven in de regio aanhaken als opdrachtgevers voor de studenten. De studenten werken aan echte vraagstukken en oplossingen voor de bedrijven, die variëren van het organiseren van een evenement tot het ontwikkelen van een nieuw concept. Op deze manier leren de studenten om samen te werken met andere partijen en om te gaan met veranderingen en uitdagingen in de markt.

Betrokken oud-studenten

De Rooi Pannen werkt samen met regionale ondernemers, zoals Grennn, een duurzaam speelgoedbedrijf van oud-studente Melanie. Studenten lopen stage bij Grennn en leren hoe ze een milieuvriendelijk en innovatief product kunnen maken en verkopen. Oud-studenten blijven ook betrokken bij de school en de regio, zoals Stijn, die als freelancer in de evenementenorganisatie werkt. Hij geeft gastlessen en ondersteunt studenten bij hun evenementen examen. Hij deelt zijn kennis en ervaring over het organiseren van succesvolle evenementen en alles wat daarbij komt kijken.

Leven Lang Ontwikkelen aanbod

De Rooi Pannen biedt cursussen en trainingen aan voor een Leven Lang Ontwikkelen. Iedereen die zich wil bijscholen of omscholen, kan hiervan gebruik maken. Het aanbod varieert van workshops tot opleidingen. Zo kunnen professionals hun kennis en vaardigheden opfrissen, verbreden of verdiepen. Het Leven Lang Ontwikkelen-programma helpt De Rooi Pannen om ondernemerschap in de regio aan te wakkeren. De school leert studenten ondernemend te zijn door een mix van leren door te doen en samenwerking met het bedrijfsleven. Programmamanager Marie-Chantal van Bragt zegt: “We kijken naar de behoeften van bedrijven en gebruiken onze expertise om aan die behoeften te voldoen. Zo ontstaan onze cursussen en opleidingen, maar ook maatwerktrajecten voor grote bedrijven.” Ze legt ook uit dat het programma de banden tussen onderwijs en bedrijfsleven versterkt. Ze sluit af: “Met al onze expertise willen wij hét kenniscentrum van Zuid-Nederland worden.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten