Curio gaat samenwerking aan met Sparta Rotterdam

Het Johan Cruyff College Roosendaal (onderdeel van Curio) en voetbalclub Sparta Rotterdam gaan samenwerken. Sparta jeugdspelers en Sparta Vrouwen gaan vanaf komend seizoen de opleiding volgen aan Johan Cruyff College Roosendaal in de richting Sport & Business en Sport & Coaching.

Foto: Officiële ondertekening samenwerkingsovereenkomst v.l.n.r. Rob Neutelings, bestuursvoorzitter Curio en Henk van Stee, technisch directeur Sparta Rotterdam. 

Voor de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam is onderwijs van essentieel belang. De opleiding via het Johan Cruyff College Roosendaal sluit aan bij de topsportcarrière van deze studenten. Het gaat om 10 jeugdspelers van Sparta en 6 speelsters van Sparta Vrouwen. Zij starten komend jaar met een studie in de richting Sport Business of Sport & Coaching. Elke student volgt een uniek en eigen programma. De sportcarrière staat hierin voorop. Rob Neutelings, bestuursvoorzitter Curio: ‘Wij bieden topsporters de mogelijkheid om naast hun sportieve carrière ook een studie te volgen, rekening houdend met de indeling van een druk topsport leven’. Daar voegt Henk van Stee, technisch directeur van Sparta Rotterdam, aan toe: ‘Voor jeugdspelers is het van belang om zich ook buiten het voetbalveld optimaal te kunnen ontwikkelen. Daarom vinden wij onderwijs binnen de jeugdopleiding erg belangrijk en besteden wij hier veel aandacht aan. Het Johan Cruyff College is een waardevolle toevoeging voor ons. Wij kijken uit naar deze samenwerking.’

Johan Cruyff Colleges

Johan Cruyff College Roosendaal biedt een juiste balans tussen topsport en een opleiding. Er is nauw contact met de verschillende Nederlandse sportbonden en onderwijsinstanties. Ook is er een internationaal netwerk van opleidingsmogelijkheden. De Johan Cruyff Colleges maken deel uit van het Johan Cruyff Institute netwerk, met hoofdkantoor in Barcelona. Dit internationale, academische netwerk bestaat uit Johan Cruyff Colleges (MBO), Johan Cruyff Academies (HBO) in Nederland en Johan Cruyff Institutes (Postgraduate, Master en Executive Education) wereldwijd, waaronder één in Amsterdam. Het internationale Johan Cruyff Institute netwerk heeft sinds 1999 ruim 7.000 studenten wereldwijd opgeleid in de vakgebieden sportmanagement, sportmarketing, football business en coaching.

SourceCurio
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten