Met Up New versnellen we de circulaire economie in Midden-Brabant

Up New is hét programma in Midden-Brabant dat circulaire economie versnelt. Overheid, onderwijs, ondernemers en inwoners werken hierin samen aan de grote opgave om de regio circulair te maken vanuit de gedachte People, Planet, Profit.

In Midden-Brabant komen Up New maak- en ontmoetingscentra waar je kunt zien waar je in de praktijk allemaal rekening mee moet houden bij het circulair ontwikkelen en hergebruiken van producten.

Ook komt er een online portaal voor informatie, inspiratie en ondersteuning. Iedereen in de regio met een idee en ambitie kan bij Up New aankloppen om circulaire plannen van de grond te krijgen.

Herman Gels, programmamanager circulaire economie bij Midpoint Brabant, vertelt graag over Up New: “We doen er alles aan om onze regio in 2030 50% circulair te maken en in 2050 100% circulair. Tilburg wil zelfs al in 2045 volledig circulair zijn. We willen circulair denken en handelen in alle facetten van de samenleving activeren. Dit doen we met het programma Up New, een verbastering van ‘opnieuw’. Een term die associaties geeft met vernieuwen, hergebruiken en opwaarderen. Die naam past goed bij onze doelen en spreekt de jongere doelgroep aan. Met een subsidie van Regio Deal Midden- en West-Brabant starten we mooie activiteiten. Zoals een online portal en daarnaast ook fysieke centra voor diverse sectoren.

De dromenvanger

Het digitale portaal voor iedereen in de regio. Of je nu mkb’er, starter, student of gepensioneerde bent. Iedereen die droomt van een circulaire economie, een circulair idee en ambitie heeft, is welkom bij ons. Wij valideren die ideeën en ambities en wij proberen daar een serieuze business van te maken. Wij zeven als het ware zandkorrels in de rivier en heel af en toe zit er een goudklompje tussen. Een goed circulair idee komt soms uit een totaal onverwachte hoek. Daarom is het portaal er voor iedereen om met onze kennis, netwerk én tools circulariteit te versnellen.

De ontmoetingsplekken

Met Up New wil je mensen natuurlijk ook zelf laten ervaren wat circulair ondernemen en leren in de praktijk betekent. Daarom openen we de komende jaren in Midden-Brabant Up New centra. Voor de bouw, textiel, leder, food en de maakindustrie. Hier kun je leren, experimenteren, ervaren en anderen ontmoeten. De Up New centra voor textiel, leer en gebruikte spullen zijn het verst in ontwikkeling.

Kijk voor een overzicht van alle Up New ontmoetingsplekken op de website van Midpoint Brabant.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten