Boerboom Hout Groep: Creativiteit en inventiviteit leven op in Hout

Boerboom Hout Groep is de specialist in CNC frees-, zaag-, en boorwerk. Wij zijn industrieel toeleverancier van grote en middelgrote series in massief hout en plaatmateriaal. Wij leveren halffabricaten, prefab delen en eindproducten op veelal repeterende basis. Ook ondersteunen we bedrijven die behoefte hebben aan tijdelijke capaciteit of specialistische kennis bij het realiseren van grootschalige projecten. Onze klanten benaderen we als partner. Zij zijn ons bestaansrecht. In samenspraak zoeken wij naar een optimale oplossing vanuit materiaal, bewerking, kwaliteit en prijs. 

Even voorstellen

In 1975 begon Frans Boerboom officieel ‘voor z’n eigen’, Fa. Boerboom Houthandel en verwerking was geboren. Wat bijna 50 jaar geleden begon als een idee om het maar eens te proberen, is uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf binnen de Nederlandse houtverwerkende industrie. Een familiebedrijf met normen en waarden zoals we die binnen de Kempen gewend zijn. Open, eerlijk en met hart voor het werk. Met meer dan 40 mensen vormen we een gezellige club met aan het roer de tweede zoon van Frans; Bas Boerboom. Dat het een familiebedrijf is blijkt ook wel uit het feit dat het bedrijf niet alleen van vader op zoon is overgegaan, maar dat ook twee andere zoons, Ben en Willem, werkzaam zijn binnen het bedrijf.

Gedreven door techniek

Omdat na enkele jaren de productie al langzaamaan de overhand kreeg op de handel veranderde de naam naar Boerboom Hout B.V. In 1983 begon Boerboom Hout B.V. als eerste houtbewerker in Nederland met CNC boor- en freeswerk. Hier is het zaadje geplant waaruit het huidige bedrijf is gegroeid. Door onze nieuwsgierigheid, een gezonde dosis eigenwijsheid en fascinatie voor alles wat met techniek te maken heeft, zijn we door de jaren heen altijd voorop blijven lopen in technische productie van houten halffabricaten en eindproducten. Boerboom Hout Groep, zoals het bedrijf in 2020 is gedoopt, is uitgegroeid tot specialist in seriematige productie van halffabricaten en eindproducten variërend van massiefhouten design meubels voor exclusieve merken, tot (middel)grote series in allerhande houten plaatmateriaal en massief hout voor industrie, bouw en afbouw. Met een machinepark van inmiddels een CNC opdeelzaag, 11 CNC-boor/frees machines en uitbreiding op komst zijn we de grootste onafhankelijke toeleverancier van bewerkte houten producten in de Benelux.

Focus op partnership

Gedreven door onze missie: Creatief en Inventief met Hout, proberen we altijd een optimale oplossing te zoeken voor onze klanten. Onze intentie is ten alle tijden om langdurige relaties aan te gaan waarbij we allen uiteindelijk sterker staan in de markt. Zowel in materiaalkeuze, productietechniek als in rendementen denken we graag met de klant mee. Niet alleen bij het eerste ontwerp, maar ook door de jaren heen blijven we zoeken naar oplossingen en alternatieven. Daar zit voor ons de meerwaarde van een partnership en het plezier in ons werk. Focus op kwaliteit en leverbetrouwbaarheid, maar ook op collegialiteit, respect en brede verantwoordelijkheid, daar ligt onze kracht.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten