Bekkers Metaalspuitwerken BV: ‘Bij ons gaat het nooit snel, snel… maar altijd goed, goed’

GEFFEN – Al vijf decennia lang is Bekkers Metaalspuitwerken BV een toonaangevende speler in het aanbrengen van coatings via geavanceerde thermische technieken, met een focus op reparatie en verduurzaming van componenten. “Het is een specifiek vakgebied waarvan slechts een vijftiental bedrijven zijn in Nederland. En het aantal opdrachten blijft groeien, uit alle delen van het land. “Blijkbaar doen we iets goed,” zegt directeur Rob Didden.

Bekkers Metaalspuitwerken onderscheidt zich met hoogwaardige metaalbewerkingen en coatings van machinecomponenten m.b.v. wolfram, ijzer, nikkel, aluminium en zinklegeringen. “Bij het aanbrengen van coatings staat het verlengen van de levensduur, of het verbeteren van corrosiebestendigheid en het versterken van specifieke materiaaleigenschappen centraal”, legt Didden uit. Hij illustreert dit aan de hand van een voorbeeld uit de luchtvaartindustrie: “Een vliegtuigturbine zou zonder coatings maar enkele weken meegaan. Dankzij de huidige coatingtechnieken is de levensduur aanzienlijk verlengd, wat jarenlang gebruik mogelijk maakt.”

Verantwoord produceren

Daarbij gaat het niet alleen om de bescherming van metaaloppervlakken, maar ook om een verantwoord productieproces voor mens en milieu. “Alle producten die we gebruiken worden geleverd met een veiligheidsinformatieblad, en het handhaven van beschermende maatregelen is een verplichting,” voegt Didden toe, wijzend op de toenemende aandacht voor milieubewustzijn in de industrie.

Circulair

Bekkers Metaalspuitwerken heeft een voortrekkersrol gespeeld in de verschuiving naar een circulaire economie. Het bedrijf benadrukt niet alleen het belang van reparatie vanwege kostenefficiëntie, maar ook vanwege de beschikbaarheid en leverbaarheid van materialen. Dit draagt niet alleen bij aan een duurzamere aanpak, maar resulteert ook in een kleinere ecologische voetafdruk. Het refurbishen van bestaande machines als alternatief voor vervanging is voor steeds meer opdrachtgevers een bewuste keuze geworden, constateert de directeur van Bekkers Metaalspuitwerk.

Regionale betrokkenheid

De klanten van Bekkers Metaalspuitwerken zijn divers, variërend van de farmaceutische en recyclingindustrie tot petrochemie en de voedingsmiddelensector. Het bedrijf heeft een sterke regionale betrokkenheid, met sponsoring van sportclubs en lokale evenementen. Gevestigd in Geffen sinds de oprichting, heeft het bedrijf een hechte band met de gemeenschap opgebouwd.

Het succes van Bekkers Metaalspuitwerken rust niet alleen op geavanceerde technieken, maar ook op het vakmanschap van het team. Met veertien zeer ervaren en praktisch opgeleide teamleden streven ze naar perfectie bij elke opdracht. Het bedrijf biedt interne opleidingen en scholing, waarbij nieuwe medewerkers een inwerktraject van een half jaar doorlopen.

Toewijding en innovatie

“Het moet bij ons niet snel, snel…het moet hier goed, goed,” benadrukt Didden. In een wereld waar haast zelden goed is, blijft Bekkers Metaalspuitwerken een baken van vakmanschap, toewijding en innovatie. Elk project is een unieke uitdaging, constateert de directeur, en met een halve eeuw ervaring blijft het bedrijf de norm stellen in metaalcoatings.

Auteur: Han Verbeem 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten